Kapstaden

Sydafrikas huvudstad ligger vackert utmed Atlantkusten med Taffelberget som kuliss. I centrala staden finns flera gamla vackra byggnader, torg och butiker. Waterfront området lockar många besökare med trevliga restauranger och hotell. För de som vill bo vid stranden är Camps bay ett bra alternativ utmed en stor sandstrand.

Bästa tid för besök

Kapstaden kan besökas året runt men under svenska sommarperioden kan det bli regnigt och kvällarna kalla. Den mest populära perioden att rest till Sydafrika är december och januari, men det innebär också att det är mer tryck och ofta blir ofta dyrare t.ex. när det gäller hotell och hyrbil.

Centrala Kapstaden

Att ta sig runt i stan

Det finns flera alternativ för att ta sig runt i Kapstaden och det smidigaste är kanske Taxi som är förhållandevis billigt. Dock är det klokt att kolla upp pris innan man sätter sig i bilen och åker iväg. Det tycks finnas lite fri prissättning och även om en del bilar har taxameter så gäller det inte alla taxibilar.

Det finns ett väl utbrett bussnät i Kapstaden och även om vi inte själva prövade det så verkade det som ett bra alternativ för dagsutflykter runt om stan.
MyCiti Bussar i Kapstaden

Som i så många större städer finns en sightseeing bus som kör en slinga runt stan där man kan hoppa på och hoppa av som man önskar under dagen.
Citysightseeing bussar i Kapstaden

Öppettider

Generella öppettider för affärer i Kapstaden är 09 till 17 på vardagar och till 13.00 på lördagar. Banker stänger 15.30 på vardagar och 11.00 på lördagar. De större shoppingcentrumen har ofta öppet till 21.00 oavsett dag.

Säkerhet

Enligt uppgift skall man vara uppmärksam generellt i centrala Kapstaden men undvika öde gator på kvällar, då det kanske är en god idé att ta taxi om man inte har koll. Men dagtid är de flesta platser som turister vill besöka förhållandevis säkra och det finns polis som patrullerar gatorna. Befinner man sig i Waterfront området är det mycket tryggt för turister.

Video från centrala Kapstaden

Video från Camps Bay, Kapstaden

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *