Cinque Terre

Vid Liguriska kusten ligger fem små vackra byar som kallas Cinque Terre. Cinque Terre består av fem byar som ingår i UNESCOs lista över världsarvs platser. De fem byarna är Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. De är små samhällen av solblekta färgglada hus som ofta klättrar på en klippa runt en naturlig vik. Här finns en fisketradition och även vintradition.

För några år sedan såg vi information om att det bodde ungefär 1500 i Monterosso al Mare, 1000 i Vernazza, 1700 i Riomaggiore, 560 i Corniglia samt 450 i Manarola.

Ta sig runt

Det finns vandringsled mellan alla byarna, Sentiero Azzurro vilket betyder ungefär ljusblå stigen. Det går också ett tåg regelbundet mellan dem. Man kan inte köra inne i byarna och det är ofta svårt att få plats på parkeringarna utanför städerna.

Öppettider

Restaurangerna stänger vid 22.00 och därefter går det ej att få någon mat i byarna. Det flesta små butikerna är stängda innan dess.


Vernazza i Cinque Terre, Italien

This post is also available in: Engelska

2 kommentarer gällande “Cinque Terre

 1. Björn

  Hej!
  Finfina skildringar, bilder och filmer! 🙂 För oss blir det 4 dagar med Vernazza som utgångspunkt.
  Lite åt budgethållet denna gång. Ryan och en lägenhet för 5. Stoppar i Pisa också, Vi var där förra året efter rundturen i Toscana men en av oss var inte med då, så det får bli ett återbesök.
  Thanks for the inspiration! Det är en grym sida! 🙂

  • LimeWave

   Hej Björn,
   Tack för det trevliga omdömet, kul att vi kan inspirera! 🙂
   Vernazza är riktigt mysigt och kanske den mysigaste av byarna!
   Det vore kul att höra efter resan vad ni gillade bäst och om ni hittade några guldkorn.

   Om inte resplanen är helt spikad så passar vi på att även tipsa om mysiga Bergamo – bara 5 minuter från flygplatsen som jag gissar ni flyger till. Riktigt trevlig erfarenhet som inte skrivs så mycket om.

   När vi körde hem från Cinque Terre stannade vi till i mysiga Parma – vilket också är en trevlig erfarenhet.

   Ha en underbar resa!

   Lasse & Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *