Inspiration to exploration

Show at Aggie Greys, Samoa

Samoa

På andra sidan jorden, långt ute i stilla havet, ligger två undersköna gröna öar där palmer svajar över vit sand längs vackert blågrönt varmt hav.

På andra sidan jorden, långt ute i stilla havet, ligger två undersköna gröna öar där palmer svajar över vit sand längs vackert blågrönt varmt hav. Kritvita stränder och turkost vatten, vackrare paradisstränder än så här får man leta efter!
Samoa ligger mellan Hawaii och Nya Zeeland i Söderhavet. ‘Upolu och Savai’i är de två största öarna.

Bästa tid att besöka Samoa

Detta är paradiset, och paradiset kan man alltid besöka.
Det kan regna mer i december/januari och i november och april kan det vara extra fuktigt. Den allra bästa att besöka Samoa är på den torra säsongen som är mellan maj och oktober

Ta sig till Samoa

Flyg

De flesta besökarna landar i Apia på ön ‘Upolu.
Faleolo airport ligger 35 km väster om Apia. Flygbussar, allmänna bussar och taxi kör från flygplatsen in till Apia.

Air Pacific

» www.airpacific.com

Ta sig runt på Samoa

Det är lätt att ta sig runt med buss men glöm allt vad tidtabeller heter. Känner busschauffören för att gå ut och ta en paus kan du välja mellan att sitta kvar i bussen eller också du gå ut och sätta dig på marken.

Bussar från Apia som går till andra delar av Upolu avgår från stadens centrala marknad, Maketi Fou, och från buss-stationen bakom loppmarknaden.

Dricks

Det förväntas inte att man ska ge dricks på Samoa.

Visum

Svenska kan vistas på Samos upp till 31 dagar utan visum. Vill man vara där längre tid kan denna tiden förlängas upp till sex månader mot en viss avgift.

Säkerhet

Samoa är relativt säkert.
Ensamma kvinnor som reser bör dock tänka på klädseln. Titta gärna på invånarnas klädsel för att undvika att bli uppfattade som lätt tillgängliga för männen.

Städer i Samoa

Fale by the paradise beach at Savai'i, Samoa

Savai’i

Savai’i är den största ön på Samoa. Man når den enkelt med en färja från ‘Upolu över Apolima sundet och det går bussar runt ön. Vackraste stränderna på Savai’i hittar man längs norra kusten.

Läs mer »
Samoa, söderhavsstrand vid Lalomanu på Upolu

Upolu

Den västra av de två öarna som Samoa består av. På denna ö ligger huvudstaden Apia och de internationella flygen landar här. Det finns flera mycket vackra stränder, främst längst södra kusten, som vackra Lalomanu. Staden är liten och en intressant blandning av genuin söderhavskultur och moderna inslag, men förhållandevis lite påverkad av turismen.

Läs mer »

Reseskildringar Samoa

Lalomanu beach, Samoa i söderhavet

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »
Top - Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia är en liten ö nation i södra Karibien. Ofta representeras den av den vackra vy med två vulkaniska bergstoppar, the Pitons, utmed sydvästra kusten.

Läs mer »