Vancouver

Vancouver är en av världens vackraste städer. Skyskrapor med fin arkitektur, den stora och vackra gröna Stanley Park, allt omringat av det blåa vattnet med storslagna berg med snötoppar i bakgrunden. Som ett vackert vykort och det är lätt att bara stå och begrunda dessa vackra vyer. Staden toppar ständigt även listor över bästa stad att bo och leva i.

Som besökare i stan märks det att folket trivs här. Vancouverborna är precis så trevliga och gästvänliga som Kanadensare har rykte om sig att vara, vilket gör besöket extra trevligt. Och här finns något för alla. Stadsliv med shopping, trevliga restauranger och party natten lång men även nära till natur med den storslagna Stanley Park som är rankad till en av världens vackraste parker.

Bästa tid för besök

Vancouver har fyra årstider. Populäraste tiden att besöka Vancouver är dock sommaren då temperaturen är behaglig med ett snitt på 20 grader, och det är minst risk för regn. Under vintern är medelsnittstemperaturen 2 grader och det regnar en hel del, vilket å andra sidan innebär mycket snö i bergen.

Att ta sig runt

Vancouver är en lätt och trevlig stad att ta sig runt till fots. Visserligen kan det ta tid då man kontinuerligt stannar och tittar på de vackra vyerna, men under vackra sommardagar är det ett härligt sätt att se sig om i stan.

Det finns även många företag som hyr ut cykel. Det är vanligt att besökare hyr cykel för att cykla runt Stanley Park, men att cykla runt om stan är också ett väldigt trevligt sätt att ta sig runt.

Bussnätet är utbrett och smidigt sätt att ta sig runt. Och taxi är självklart ett bekvämt och enkelt sätt, men var beredd på att det kan gå sakta mitt i rusningstrafiken.

Öppettider

Vanliga kontorstider är vardagar 9-17.

De flesta butiker och affärer håller öppet:
Måndag-lördagar 10-18, söndagar 12-17.
Tiderna kan variera från affär till affär och vissa håller helt stängt på söndagar.

Restauranger öppnar oftast upp vid lunchtid på vardagar och har köket öppet till 21 eller 22 på kvällarna. Vissa restauranger stänger en stund på eftermiddagen. Vancouverborna äter middag ganska tidigt om kvällarna.

Säkerhet

Vancouver är en stor stad, och precis som alla stora städer finns brottslighet. Generellt är det dock sett som en säker stad att vistas i. Det finns dock några kvarter man bör undvika om man enbart vill ha stans vackra skönhet i minnet. Det är i östra delarna av downtown, norr om Chinatown som kanske inte är så farliga dagtid, men var beredd att stöta på uteliggare, tiggare och personer som inte har det så bra i samhället. Det är inte heller rekommenderat att promenera i Stanley Park nattetid.

Fyrverkeri vid Coal Harbour Vancouver BC på Canada Day

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *