Vancouver, Canada

Vancouver

Vancouver är en av världens vackraste städer. Skyskrapor med fin arkitektur, den stora och vackra gröna Stanley Park, allt omringat av det blåa vattnet med storslagna berg med snötoppar i bakgrunden.

Som ett vackert vykort och det är lätt att bara stå och begrunda dessa vackra vyer. Staden toppar ständigt även listor över bästa stad att bo och leva i.

Som besökare i stan märks det att folket trivs här. Vancouverborna är precis så trevliga och gästvänliga som Kanadensare har rykte om sig att vara, vilket gör besöket extra trevligt. Och här finns något för alla. Stadsliv med shopping, trevliga restauranger och party natten lång men även nära till natur med den storslagna Stanley Park som är rankad till en av världens vackraste parker.

Bästa tid för besök

Vancouver har fyra årstider. Populäraste tiden att besöka Vancouver är dock sommaren då temperaturen är behaglig med ett snitt på 20 grader, och det är minst risk för regn. Under vintern är medelsnittstemperaturen 2 grader och det regnar en hel del, vilket å andra sidan innebär mycket snö i bergen.

Att ta sig runt

Vancouver är en lätt och trevlig stad att ta sig runt till fots. Visserligen kan det ta tid då man kontinuerligt stannar och tittar på de vackra vyerna, men under vackra sommardagar är det ett härligt sätt att se sig om i stan.

Det finns även många företag som hyr ut cykel. Det är vanligt att besökare hyr cykel för att cykla runt Stanley Park, men att cykla runt om stan är också ett väldigt trevligt sätt att ta sig runt.

Bussnätet är utbrett och smidigt sätt att ta sig runt. Och taxi är självklart ett bekvämt och enkelt sätt, men var beredd på att det kan gå sakta mitt i rusningstrafiken.

Öppettider

Vanliga kontorstider är vardagar 9-17.

De flesta butiker och affärer håller öppet:
Måndag-lördagar 10-18, söndagar 12-17.
Tiderna kan variera från affär till affär och vissa håller helt stängt på söndagar.

Restauranger öppnar oftast upp vid lunchtid på vardagar och har köket öppet till 21 eller 22 på kvällarna. Vissa restauranger stänger en stund på eftermiddagen. Vancouverborna äter middag ganska tidigt om kvällarna.

Säkerhet

Vancouver är en stor stad, och precis som alla stora städer finns brottslighet. Generellt är det dock sett som en säker stad att vistas i. Det finns dock några kvarter man bör undvika om man enbart vill ha stans vackra skönhet i minnet. Det är i östra delarna av downtown, norr om Chinatown som kanske inte är så farliga dagtid, men var beredd att stöta på uteliggare, tiggare och personer som inte har det så bra i samhället. Det är inte heller rekommenderat att promenera i Stanley Park nattetid.

Reseskildringar Vancouver

Toronto Sky, Canada

Sommar i Toronto, Vancouver och Seattle

Resa till två av Kanadas största städer; Toronto mitt i landet vid Niagara Falls och Vancouver på västkusten samt via tåg över till Seattle i Washington i norra USA

Video från Gastown - Vancouvers gamla stadsdelar

Video från en sommardag på Sunset Beach, Vancouver BC

Timelapse från centrala Vancouver vid the Lookout Tower

Fler städer i Kanada

Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Läs mer »
Toronto Sky, Canada

Toronto

Kanadas största stad ligger utmed stora Lake Ontario längs landets södra gräns mot USA. Mitt i staden finns bland annat en gammal stad med typiska tegelbyggnader, skyskrapor, shopping område och restaurang område.

Läs mer »

Liknande Resmål

Toronto Sky, Canada

Toronto

Kanadas största stad ligger utmed stora Lake Ontario längs landets södra gräns mot USA. Mitt i staden finns bland annat en gammal stad med typiska tegelbyggnader, skyskrapor, shopping område och restaurang område.

Read More »