Inspiration to exploration

Härliga stadsvyer från Stanley Park

Sightseeing i Vancouver

Stanley Park

Stanley Park är Vancouvers största stadspark och den har också blivit utnämnd till en av världens vackraste parker. Parken som öppnade 1888 är 10% större än Central Park i New York. Bland parkens många träd finns vissa som är närmare 100 meter höga och som är flera hundra år gamla.

Här finns kilometer långa stigar bland de vackra gröna omgivningarna såväl som stränder.
Hyr en cykel och cykla runt parken, eller promenera omkring och njut av omgivningarna.
Oavsett hur du väljer att ta dig runt gäller det att se till att ta sig fram på rätt del av vägen. De asfalterade vägarna är uppdelade för de som går respektive de som tar sig fram fortare på cykel eller rullskridskor.

» Stanely Park Website

Granville Island

Granville Island är en halvö i Vancouver som är känd för sin marknad och väl värd ett besök. Här finns både utomhus marknader och inomhus marknad samt diverse små butiker. Musiker och andra artister underhåller ofta utmed gatorna.

Man kan ta sig till ön till fots, via bil, bil/buss, cykel eller båt. Det charmigaste sätter tycker vi är båt. Har du cykel kan du även ta med dig cykeln på båten om du önskar.

Aquabus kör skytteltrafik över False Creek från promenaden vid Hornby Street nästan rakt över från Granville Island. Biljett köper man ombord på båten som bara tar några minuter över. False Creek Ferry är också ett företag som kör båt till ön.

Marknaden har öppet alla dagar i veckan mellan 09.00-19.00. De sker olika events på ön. Se Granville Islands egna websida för vilka events som är inplanerade.

» Granville Island Website
» The Aquabus Website
» False Creek Ferry Website

Vancouver från ovan

Vancouver är en otroligt vacker stad med de höga skyskraporna, den stora gröna Stanley Park, det blå vattnet och de mäktiga bergen med snötoppar bortom. Upplevelsen av dessa fantastiska vyer blir ännu större ifrån ovan. Det finns flera flygbolag som inte bara transporterar folk från en plats till en annan, utan även flyger sightseeing turer.
Det finns olika typer av turer. De flesta påminner om varandra men priserna kan variera.

Bolagen utgår alla från Coal Harbour och Vancouver Harbour Water Airport eller Vancouver Coal Harbour Seaplane Base som det också kallas.

Vi flög med Tofino air och valde att göra deras Mountain tour som var en oförglömlig 45 minuters tur upp över snötäckta berg och glaciärer och tillbaka in över stan.

[undersidor]

Capilano Suspension Bridge

Strax norr om centrum ligger Capilano och här finns en av Vancouvers största turistattraktioner. Huvudnumret är en 137 meter lång hängbro som låter besökarna gå 70 meter över en ravin. Men man har även en promenad bland trätopparna, Treewalk samt en slags u-formad gångbro som sitter monterad vid en klippvägg med en djup dal nedanför.

» Capilano Suspension Bridge Website

Valsafari

I området sydväst om Vancouver finns mycket bra chans att få se valar i sitt naturliga element. Beroende på vilken tid det är på året kan man få se många olika valarter, men bäst chans är det kanske att få se Späckhuggare som håller till här några månader om året från sen vår till tidig höst.

Mer från Kanada

Granville Island Public Market exteriör, Vancouver BC

Granville Island

Ta färjan över False Creek till Granville Island för att njuta av de vackra vyerna från vattnet. Det går självklart också att ta sig över

Läs mer »
Bil dekorerad för Canada Day i Vancouver BC

Canada Day

1 juli, Kanadas nationaldag, firas med pompa och ståt. Dagen firas till minne av att de tre tidigare kolonierna Nova Scotia, New Brunswick och Provinsen

Läs mer »

Rouge Kitchen & Wetbar

Rouge Kitchen & Wetbar finns på flera ställen i Vancouver. Denna restaurang ligger i en gammal stationsbyggnad i Gastown. Adress: 601 W Cordova Street, Vancouver,

Läs mer »
Earls Kitchen & Bar i Vancouver

Earls Kitchen & Bar, Robson Street

Trevliga Earls Kitchen & Bar finns på flera ställen i stan. De erbjuder bland annat utsökta Sandwich och Hamburgare. Denna restaurang är belägen mitt i shoppingdistriktet, på Robston Street downtown Vancouver.

Läs mer »
The Parlour restaurang, Vancouver

The Parlour

Charmig och trevlig restaurang i historiska Yaletown området i Vancouver. Kända för sina goda stenugnsbakade pizzor.

Läs mer »

Kanada reseskildringar

Toronto Sky, Canada

Sommar i Toronto, Vancouver och Seattle

Resa till två av Kanadas största städer; Toronto mitt i landet vid Niagara Falls och Vancouver på västkusten samt via tåg över till Seattle i Washington i norra USA