Inspiration to exploration

Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Intill fallen ligger staden som i sig också betår av flera delar. I norr ligger Victoria Avenue med lite mindre mer genuina små byggnader. Mitt i staden ligger det mer turistiga området med mycket snabbmatskedjor och nöjesställen. I söder ligger flera stora hotell och stadens kasino.

Med båten Lady of the Mist kan man komma riktigt nära vattenfallen – nära nog för att stå inne i vattenmolnet som uppstår vid Horseshoe Falls och bli genomblöt.

Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Reseskildringar Niagara Falls

Toronto Sky, Canada

Sommar i Toronto, Vancouver och Seattle

Resa till två av Kanadas största städer; Toronto mitt i landet vid Niagara Falls och Vancouver på västkusten samt via tåg över till Seattle i Washington i norra USA

Video från bilfärd genom regnig Niagara Falls, Kanada.

Fler städer i Kanada

Vancouver, Canada

Vancouver

Vancouver är en av världens vackraste städer. Skyskrapor med fin arkitektur, den stora och vackra gröna Stanley Park, allt omringat av det blåa vattnet med storslagna berg med snötoppar i bakgrunden.

Läs mer »
Toronto Sky, Canada

Toronto

Kanadas största stad ligger utmed stora Lake Ontario längs landets södra gräns mot USA. Mitt i staden finns bland annat en gammal stad med typiska tegelbyggnader, skyskrapor, shopping område och restaurang område.

Läs mer »

Liknande Resmål

Seattle skyline, USA

Seattle

Seattle, eller Emerald City som det kallas, i nordvästra USA ligger vackert utmed vackra Puget Sound och staden har även många vackra sjöar. Vid klara dagar kan man se vackra Rainer Mountain söder om staden som skvallrar om närheten till vacker natur.

Read More »
Blue Mountains, Australien

Katoomba (Blue Mountains)

En kort bilresa från Sydney ligger ett storslaget berglandskap med vacker natur. Oljor från eukalyptusträden avdunstar och skapar ett blå dis som ofta förekommer. Vid klipporna längs den stora dalen finns flera vackra vattenfall.

Read More »