Vackra vyer längst vattnet i Kralendijk, Bonaire

Kralendijk

Kralendijk är huvudstad på Bonaire. Staden har några få gator som utgör centrum.

Kralendijk är huvudstad på Bonaire i det som tidigare ingick i Holländska Antillerna i södra Karibien. Namnet på staden härstammar från ordet Koralendijk, Korall dike. Den lilla staden har några få gator som utgör centrum varav Kaya Grandi är något av huvudgatan i Kralendijk. Gatan kantas av butiker och serveringar som lockar till besök såväl dag som kväll.

Men området som lockar fler besökare till restauranger på kvällarna är nere vid hamnen och gatan JNE Craane vid kortsgatorna Kaya Bonaire och Kaya Korsow som erbjuder en mängd restauranger med lite olika stil och meny.

Fort Oranje i centrum grundades redan 1639 med avsikt att skydda hamnen. Den har under åren utvecklats och genomgått förändringar under såväl Holländskt styre som Brittiskt. Idag tillhör den hotellet Divi Bonaire.

Reseskildringar Kralendijk

Header - Willemstad, Curacao

Vackra blå Curaçao & Bonaire

Resa till Curaçao med dagar vid underbara stränder, rundresa och besök i UNESCO staden Willemstad samt utflykt till Bonair vid Sorobon Beach och rundresa

Fler städer i Bonaire

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »