Arenal Waterfall, Costa Rica

Arenal

Visst kan man uppleva ett visst pirr att ta in på ett hotell där man på dagarna ser röken och på kvällarna glödande lava från en aktiv vulkan. Men Arenal bjuder även på fantastisk storslagna landskap och vacker djungel med tillhörande vilda, för oss exotiska, djur.

Visst kan man uppleva ett visst pirr att ta in på ett hotell där man på dagarna ser röken och på kvällarna glödande lava från en aktiv vulkan. Men Arenal bjuder även på fantastisk storslagna landskap och vacker djungel med tillhörande vilda, för oss exotiska, djur.

Den aktiva vulkanen Arenal är 1633 meter och ligger mycket vackert i lummig natur vid Lake Arenals östra del.
Besökare kan stå och beundra vulkanen i timmar och har man mycket tur skingrar sig molnen så man får en helt klar vy. Detta kräver dock en hel del tur med vädret! Ljudet från vulkanen är dock betyligt lättare att höra. Värt är det att stanna några dagar för att öka chanserna att få en vacker vy över vulkanen.

Nattetid är egentligen den bästa tiden att observera vulkanen. Har man tur kan man få otroliga vyer med den röda lavan som utvecklas ifrån vulkanen.

Det är möjligt att vandra nere vid vulkanen men absolut inte högre upp för vulkanen då den ständigt är aktiv och väldigt farlig att närma sig. Stenar och gasutvecklingar har faktiskt tragiskt nog lett till att klättrare dödats.

Reseskildringar Arenal

Fler städer i Costa Rica

Corcovado Beach, Costa Rica

Corcovado

Den mest biologiskt mångfaldiga plats på jorden enligt National Geographic, Corcovado nationalpark längs stilla havs kusten formligen sprudlar med liv och grönska. Apor, sömngångare, näsbjörn, vackra aror, krokodiler och om man har oerhörd tur kanske man även kan se skymten av en puma eller jaguar. Oavsett kan man njuta av vackra vattenfall och den mycket vackra stranden längs nationalparken.

Läs mer »
Manuel Antonio, Costa Rica

Manuel Antonio

Att se solen går ner över vackra stranden Playa Espadilla Sur, efter en soligt vacker och varm dag längs stilla havskusten, är en näst intill magisk upplevelse. Här hittar man en av de minsta nationalparkerna i Costa Rica, men som sprudlar av djurliv.

Läs mer »
Monte Verde, Costa Rica

Monteverde

En naturupplevelse som tar dig in i en grönskande värld som inte bara en regnskog, detta är en molnskog. Monteverede är båda sprudlande av grönska och vackra landskap. Här finns en fin chans att bland annat se kolibri. Närmaste staden, Santa Elena, erbjuder både små fik och trevliga restauranger.

Läs mer »
San Jose, Costa Rica

San José

Landets huvudstad är kanske den enda större staden i Costa Rica och bjuder den bästa chansen för shopping samt annat man kan vänta sig i form av stadsliv. San José har en fin gammal teater, flera fina museum samt discon.

Läs mer »

Liknande Resmål

Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Read More »