Inspiration to exploration

Rio de Janeiro, Brazil

Rio De Janeiro

Staden vibrerar till salsa rytmer och karneval stämning. Vackra Cobacabana och Ipanema stränderna mitt i Rio. Överallt i staden ser man Corcovado med den kända Jesus statyn se ner över vackra Rio de Janeiro.

Den fantastiska staden som vibrerar till salsa rytmer och där karneval stämning ständigt gör sig påmind. Cobacabana och Ipanema kan vara världens mest kända stränder och alla ligger inom gångavstånd från centrum av Rio de Janeiro. Överallt i staden ser man Corcovado med den kända Jesus statyn se ner över den vackra staden.

Bästa tid att besöka Rio de Janeiro

Man kan i stort sätt åka året om till Rio. Temperaturen understiger aldrig 20°C. På sommaren kan det regna en del.

Under karnevalen är det hög party-stämning och fullt med folk i hela stan. Det sker fler bilolyckor och priserna är generellt högre, men å andra sidan får man vara med om en av världens mest omtalade karnevaler!

Ta sig till Rio de Janeiro

Flyg

Den internationella flygplatsen Rio de Janeiro-Galeão ligger 20 km norr om Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro-Galeão (Antonio Carlos Jobim International Airport)

Airport Code: GIG
Adress: Avenida 20 de Janeiro s/nº, Ilha do Governador, 21942-900, Rio de Janeiro, Brazil
Telefon: (021) 3398 5050
» Rio de Janeiro-Galeão

Till och från flygplatsen

Det lättaste sättet att ta sig in till stan är med buss eller taxi. Det rekommenderas att som turist gå till Rio de Janeiro State Tourism Authority och där köpa förbetalda taxi vouchers.

Att ta sig runt i Rio de Janeiro

Det finns många olika standarder på bussar i Rio. Oftast är de överfulla och chaufförerna kan ofta köra ganska vilt.

Tunnelbanan är bättre, renare och går snabbare. Dessutom är det billigare än bussarna.

Att köra bil kan vara mycket farligt, speciellt nattetid då många förare inte använder lampor. Det numera tillåtet och rekommenderat att köra mot rött ljus efter klockan 22 på kvällarna.

Det allra säkraste sättet att ta sig fram är med organiserade taxi-bilar. Be stället du är på fixa en taxi till dig. Välj alltid att transportera dig med taxi nattetid.

Öppettider

Banker har öppet vardagar mellan 10.00 – 16.30, vissa banker stänger tidigare på fredagar.

Affärer har öppet vardagar 09.00 – 18.00, lördagar 09.00 – 13.00.

Säkerhet

Kriminaliteten i Rio har minskat något även om den fortfarande är mycket hög. Det gäller att vara försiktig. Ha inte med dig mer än du absolut behöver, lägg inte ifrån dig saker, gå inte ifrån din väska på stranden etc…

Reseskildringar Rio De Janeiro

Rio de Janeiro från ovan

Pão de Açúcar, sockertoppen i Rio

Copacabana och Ipanema

Fler städer i Brasilien

Trancoso Village, Bahia Brazil

Trancoso

När de vackra folket från Rio och São Paulo skall ta semester i Brasilien är Trancoso en av de hetaste destinationerna. Det är mer en by än en stad och centrum ligger runt Quadrado, en slags öppen yta framför en liten kyrka. Hela byn Trancoso ligger på en höjd och nedanför ligger en lång sträcka med vacker vit sandstrand.

Läs mer »
São Paulo, Brasilien

São Paulo

Södra hemisfärens största stad sett till invånare är kanske en av de vanligaste platserna för ankomst från Europa. Om man inte åker vidare direkt är Paulista Avenue en av de populärare delarna av staden och här ligger trevlig shopping och uteliv. I centrum av São Paulo hittar man de äldsta delarna av staden, det högst huset och en trevlig park som ibland huserar marknader.

Läs mer »
Salvador, Bahia Brazil

Salvador

På kullerstenar förbi de färggranna husen vid Largo de Pelourinho via den gamla Lacerda hissen ner till den lägre stadsdelen med sin Mercado Modelo är Salvador full med Bahia kultur.

Läs mer »
Streets of Porto Seguro, Bahia Brazil

Porto Seguro

En av de större orterna i södra Bahia med egen flygplats gör det till en vanlig stopp på väg till andra destinationer i området. Staden har ett livligt kvällsliv med många trevliga restauranger och små butiker med konst och hantverk.

Läs mer »
Manaus, Brazil

Manaus

Hjärtat av Amazonas och huvudstad i delstaten. Denna utgångspunkt för de flesta utflykter till Amazonas djungel är full av liv vid hamnen när båtar lastas av passagerare och på med proviant från de närliggande marknaderna. Dessutom kan staden skryta med en av de mer exotiska operahusen i världen, den färgstarka Teatro Amazonas.

Läs mer »
Itacare in Bahia, Brazil

Itacaré

Längs Bahia kusten ligger staden som lockar massor av vågsurfare vilket också präglar många pousador och huvudgatan i Itacaré. Målet för dagen är undersköna stranden Praia da Prainha som kräver både buss och en lite promenad innan man når fram till. På kvällarna träffas man på någon av alla restauranger längs Rua Pedro Longo.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »

Museu de Arte Contemporânea de Niterói