Trancoso in Bahia, the most beautiful coast of Brazil

Bahia - Brasiliens vackraste kust

Efter start i Rio de Janeiro följer rundresa i Bahia från Salvador via Boipeba och Itacaré till Trancoso

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Itacare in Bahia, Brazil

Itacaré

Längs Bahia kusten ligger staden som lockar massor av vågsurfare vilket också präglar många pousador och huvudgatan i Itacaré. Målet för dagen är undersköna stranden Praia da Prainha som kräver både buss och en lite promenad innan man når fram till. På kvällarna träffas man på någon av alla restauranger längs Rua Pedro Longo.

Läs mer »
MASP, Museu de Arte de São Paulo

Leaving São Paulo

Våra sista timmar i Brasilien för den här gången tillbringar vi med lite shopping, ett besök på Museu de Arte de São Paulo och strosande längs Avenida Paulista i São Paulo.

Läs mer »
Utsikt över São Paulo stad i skymning från Hotell Estanplaza Paulista São Paulo

Från Porto Seguro till São Paulo

Efter få timmars sömn beger vi oss till världens tredje största stad, São Paulo, med mellan 18 och 20 miljoner invånare. Vi tar in på ett hotell vid Avenidad Paulista och tar en taxi till ett stort shoppingcenter för att se om vi kan göra några fynd innan vi reser hem.

Läs mer »
Utsikten från vår veranda på Pousada Mar a Vista, Trancoso

Från Porto Seguro till Trancoso

En kort transport med färja och buss tar oss från hamnstaden Porto Seguro till en liten idyll på klippan vid havet, Trancoso. Vi njuter av sol och värme på stranden och avslutar dagen vid Quadradon.

Läs mer »
Boipeba strand

Under palmerna på Boipeba

En perfekt dag under palmerna på en underbar strand längs kusten i Brasilien, vad mer kan man begära? Vi tar en kall öl på strandserveringen under tiden solen går ner i havet där byns barn badar och leker och avslutar kvällens middag på Pousada Santa Clara med kanelglass.

Läs mer »
Baoipeba strand

På öde strand i Boipeba

Vi passerar genom kockospalms plantage och följer kusten på Boipeba tills vi kommer till en helt öde vacker strand. I denna underbara miljö njuter vi av en perfekt solig dag och bad i vatten som är så skönt att man nästan aldrig vill gå upp. Med en drink i handen ser vi solen gå ner och vi avslutar med en god middag på vår mysiga pousada Santa Clara.

Läs mer »
Utsikt över torget Largo do Pelourinho Salvador

Till Salvador, Bahia

Vi tar oss från Rio de Janeiro och flyger norrut till Salvador i Bahia. Vi tar in på hotel vid UNESCO klassade Largo de Pelourinho, vi går runt i staden och ser ut över de lägre stadsdelarna, Cidade Baixa, vid Cidade Baxia. På kvällen ser vi en show med inslag av Candomblé och Capoeira dans innan vi avslutar med en Bahia typisk middag på restaurangen Dona Chicka-ka,

Läs mer »
Landvetter flygplats

Över Atlanten mot Rio De Janeiro

Vi lämnar ett kallt Sverige med snöslask och regn för att bege oss till Brasilien. Efter en mellanlanding i Frankfurt lyfter vi med Varig mot det spännande remålet Rio de Janeiro.

Läs mer »

Relaterade Videos

Rio de Janeiro från Corcovado

Exotiska Salvador, huvudstad i Bahia, Brailien

Rio de Janeiros stränder, Copacabana & Ipanema

Pão de Açúcar, sockertoppen i Rio