Över Atlanten mot Rio De Janeiro

Efter kort natts sömn och några hetsiga timmar på respektive jobb åkte vi hem för sista packningen. Vi lämnade vår bil och fick skjuts ut till Landvetter med vår vän Maria.

Landvetter flygplats

Då vi varken hunnit äta frukost eller lunch och köpte vi varsin macka och Coca-cola på Landvetter café och satte oss sedan vid gaten. Strax fick vi höra att planet var försenat på grund av hårda vindar i Frankfurt som var vår första anhalt.

Landvetter flygplats

Vid halv tre började vi boarda och strax efter fyra lyfte vi mot Fankfurt. De hårda vindarna märkte vi av när vi landade. Våra långa timmars väntetid i Frankfurt hade kortats ner på grund av vår försening vilket kändes ganska skönt.
Vi gick runt bland affärerna i taxfree området och kunde sedan gå mot gaten.
Många plan var försenade på grund av vädret och det var långa köer vid servicediskarna med folk som behövde lösa de problem som det orsakat. Skärmarna var så fulla med flyg att när klockan var 19.20, vilket var då vi skulle vara vid gaten, visades den fortfarande inte på skärmen. Vi fick dock höra att det var B28 vi skulle till.

Anki  på Frankfurts flygplats

När vi kom fram hade man ännu inte börjat gå på planet och en kort stund senare bekräftades en försening på en timma och 20 minuter i högtalarna vid gaten.
21.40 lyfte vårt Varig flyg sin resa på 9575 km till destinationen Rio de Janeiro. Varigs flygplan är helt OK, men inte riktigt i klass med många av långflygen till Asien med lyxiga inflightsystem. Men det spelade ingen roll för oss den här gågen, efter vi ätit maten och druckit varsitt glas rödvin så var det godnatt för två trötta resenärer.


GOL – som numer tagit över Varig flygbolags verksamhet

» GOL website

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *