Aruba sailboat by Eagle Beach

Aruba

Soldränkta dagar längs vackra vita härliga stränder i södra Karibien, Aruba är kanske en av de vädersäkraste öarna i Västindien. Oranjestad erbjuder trevliga restauranger där man kan få något gott under tiden varma vindar sveper in.

Soldränkta dagar på vita härliga stränder – välkommen till Aruba!

Aruba är den minsta av de sk ABC-öarna, som förutom Aruba även består av Bonaire och Curacao i Karibien. Av de tre ABC-öarna är Aruba den som får flest besökare, och besökarna består till stor del av Amerikaner men självklart även många holländare då Aruba fortfarande tillhör det nederländska kungadömet. Antalet resenärer från Sverige har ökat markant, vilket givetvis ökar ännu mer då charterresor hit blivit allt vanligare.

Bästa tid att besöka Aruba

Aruba har ingen regnperiod och ligger dessutom utanför orkanbältet. Att högsäsongen på Aruba är mellan mitten av december till mitten av april har mer att göra att vädret i Nordamerika och Europa än vädret på Aruba. Därför kan det vara väl så bra att besöka Aruba någon av de andra månaderna. Priserna är dessutom bättre då.
Den genomsnittliga dagstemperaturen är 28 grader. Skillnaden mellan sommar och vinter, dag eller natt, är bara ett par grader. Väderleksrapporten är ständigt soligt och varmt!

Ta sig till Aruba

Flyg

Från Europa tar man sig ofta via Amsterdam. Flygplatsen man landar på heter Reina Beatrix. Det lättaste sättet att ta sig vidare till hotellet är att ta taxi.

Aeropuerto Internacional Reina Beatrix

Telefon: (+297) 5 824800 ext. 241
» www.airportaruba.com

Sightseeing

De norra delarna av ön skiljer sig mycket jämfört med de södra.
Den mest kända “turist-attraktionen” är en stenbro.

Halvdagsutflyg vid namn ”Discover Aruba” kör organiserade bussturer runt ön

Stränder på Aruba

Gemene mans bild av kritvita långa sandstränder, varma bad i kristallklart turkost vatten, vajande palmer och sköna kvällar stämmer väl överens med hur det verkligen är på Aruba.

Skön eftermiddag på Eagle Beach, Aruba

Arubas stolthet är givetvis de långa vackra vita sandstränderna. Stränderna i detta västindiska paradis som fortfarande tillhör det nederländska kungadömet är bland de mest paradislika och renaste stränderna i Karibien, och de flesta är lätta att ta sig till.

Läs mer om några av Arubas vackraste stränder:
Stränder på Aruba

Logi

Amsterdam Manor Beach Resort

Adress: J.E. Irausquin Blvd. 252, P.O. Box 1302, Oranjestad, Aruba, Dutch Caribbean
Telefon: +297 – 527-1100
Fax: +297 – 527-1112
» Amsterdam Manor Beach Resort website

Ta sig runt Aruba

Det finns både internationella och lokala biluthyrningsfirmor på ön. Att hyra bil kan vara ett bra sett för den som vill utforska inlandet eller den norra kusten på egen hand.
Det finns bussar mellan Malmok på öns nordvästra del och San Nicolas på öns sydöstra del. Den passerar Oranjestad, strandhotellen och kör även till flygplatsen. Dessa bussar avgår, precis som de andra lokala bussarna, ifrån den färgglada buss-stationen i stan.

Taxi brukar stå vid de större hotellen och populära turistställen. Taxan följer ett zon-system och det ska inte vara några problem att få reda på resans kostnad på förhand. Man kan även hyra taxi per timme för sightseeing. Taxichaufförer förväntas få ca 10% dricks.

Öppettider

Affärer har generellt öppet från 08.00 till 18.00, med lunchstängt mellan 12.00 och 14.00
Banker har öppet mellan 08.00 till 16.00.

Dricks

10-15% är för det mesta inräknat i notan. Det är sedan upp till dig om du tycker du fått tillräckligt bra service för att ge något extra. Taxichaufförer förväntas få ca 10% dricks.

Visum

Nordiska medborgare får stanna 90 dagar utan visum.
Passet måste vara giltigt minst 6 månader vid hemresan.

Städer i Aruba

Reseskildringar Aruba

Eagle Beach, Aruba

Aruba - en karibisk pärla

Dagar vid vita stranden Eagle Beach och kvällar i huvudstadenOranjestad, samt en rundresa runt Aruba från norr till söder

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »
Top - Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia är en liten ö nation i södra Karibien. Ofta representeras den av den vackra vy med två vulkaniska bergstoppar, the Pitons, utmed sydvästra kusten.

Läs mer »