Caye Caulker, Mexico

Caye Caulker

På denna ö strax utanför Belize City gungar allt i en långsam reagge rytm längs sandvägarna och alla bryggor runt ön. Caye Caulker lockar många som vill dyka och snorkla i reven strax utanför men är också en trevlig plats för lata dagar i solen.

På denna ö strax utanför Belize City gungar allt i en långsam reagge rytm längs sandvägarna och alla bryggor runt ön. Caye Caulker lockar många som vill dyka och snorkla i reven strax utanför men är också en trevlig plats för lata dagar i solen.

Ta sig till Caye Caulker

Flyg

I södra delen av ön ligger en landningsbana för små plan.

Caye Caulker Airport

Tropic Air flyger bland annat hit från Belize City och San Pedro.
Airport Code: CUK

Vattentaxi

Det är enkelt att ta sig från Belize City till Caye Caulker med vattentaxi som har regelbunden trafik med avgångar per dag.

Caye Caulker Water Taxi Association

Adress: P.O. Box 60, Caye Caulker, Belize District, Belize City, C.A.
Telefon -1.501.223.5752
Email: ccwatertaxi@btl.net
» www.cayecaulkerwatertaxi.com

Från Cancún

Från Cancún finns det bra förbindelser med buss till Belize City.

Huvudgatan genom Caye Caulker vid skymning, Belize

Ta sig runt på Caye Caulker

Ön är liten och det är enkelt att bara promenera runt. Förutom cyklar så finns även elbilar på ön, men det är inte mycket trafik. Runt om på ön finns skyltar med öns divis; Go Slow.

Säkerhet

Den lilla staden, på denna lilla ö, känns mycket säker och trygg.

Reseskildringar Caye Caulker

Caye Caulker, en karibisk ö längs den Belize kust

Fler städer i Belize

San Ignacio, Belize

San Ignacio

En kort sträcka från gränsen till Guatemala och med spännande utbud på Maya grottor, djur och natur ligger staden San Ignacio. En av de mer kända grottorna är Barton Creek där Maya indianer begravde sina anhöriga och när flotten glider fram i vattnet kan man se benknotor, dödskallar och krukor. På en utflykt till jungeln missade vi den skygga jaguaren med bara några minuter.

Läs mer »
Orange Walk, Belize

Orange Walk

Belize näst största stad har få turistattraktioner men ändå ett trevligt besök. Det som drar mest besökare är de fina Maya ruinerna i Lamanai en kort båtresa från staden. Det finns många Amish som bosatt sig i omgivningarna och det går inte att undgå att se dem när man besöker staden.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »