Lamanai Maya Temples, Belize

Yucatán runt; Belize, Guatemala & Mexiko

Rundresa på Yucatán halvön bland mayatempel, vacker natur och färgstark kultur bl a; Tulum och Merida i Mexiko, Caye Caulker i Belize, Antigua i Guatemala

Flygvy över Cancún, Mexiko

Sista timmarna i Cancun innan vi lämnar värmen

Våra underbara semesterveckor har kommit till ett slut och det är dags att återvända till Sverige. Det har varit en fantastisk resa. Vi har upplevt otroligt mycket, mött trevliga människor och upplevt olika kulturer. Upplevelser vi gärna delar med oss och platser vi gärna rekommenderar andra att besöka.

Läs mer »
Gata i Meridá, Mexiko

Från Meridá till Cancún

Vi lämnar Gran Hotel och Meridá för att ta oss till Cancún där vi ska tillbringa natten innan vi ska avnjuta våra sista semesterdagar med sol och bad.

Läs mer »
Gata i Merida, Mexiko

Heldag i Merida

Vi kommer en tidig morgon till Merida, en trevlig stad där vi lyckas bo på två hotell på samma dag och där kulturfestligheter hålls med pampa och ståt.

Läs mer »
Palenque, Mexiko

Palenque

Via vackra vattenfall och miljöer vid Agua Azul och Misol-Ha kommer vi till Palenque för att utforska flera mäktiga tempel.

Läs mer »
Utsikt från Lomas De Tzununás, Atitlán sjön, Guatemala

Nyårsdag vid vackra Atitlán

Vackrare miljö första dagen på det nya året är svårt att tänka sig. Vi njuter av en underbar dag vid vackra Atitlánsjön och tar oss på eftermiddagen tillbaka till Panajachel.

Läs mer »
Utsikt från Lomas De Tzununa, Atitlán sjön, Guatemala

Nyår vid Atitlán!

Ännu ett år har passerat och det är dags att fira in det nya året. Detta nyår befinner vi oss vid den underbart vackra Atitlán sjön i Guatemala.

Läs mer »
Vulkaner i Guatemala

Pacaya – en aktiv vulkan

Tidigt sätter vi oss på en buss för att åka mot den aktiva vulkanen Pacaya som vi ska bestiga. Vill vindarna oss väl och inte sveper över oss med sin kvävande svavel-lukt ska vi kunna stå uppe vid kratern och titta ner…

Läs mer »
Kvinnor på Chichicastenango marknad, Guatemala

Chichicastenango marknadsdag

Vi besöker Guatemalas största marknad, Chichicastenango, som också är en av de mest omtalade marknaderna i Centralamerika. Här blandas dofter av blommor, kryddor och matlagning. Starka färger och en otrolig kulturupplevelse!

Läs mer »
Gata i Antigua, Belize

Charmiga Antigua

Vi tar en lugn dag och strosar runt i underbart charmiga Antigua; en stad med kullerstenar, små färgglada hus och en mängd mysiga hantverksbutiker och restauranger.

Läs mer »
Lasse & Anki vid Templo 2, Tikal

Tikal – Mayatempel i djup djungel

Vi vaknar i Tikal och beger oss iväg för att utforska de mäktiga mayatemplen. Senare på dagen flyger vi vidare till Guatemala City och tar oss direkt vidare till den otroligt charmiga staden Antigua.

Läs mer »
Clifford med en Yellow Tail orm, Belize

Djungelliv

Vi går upp riktigt tidigt för att ge oss ut i snårig djungel. Senare på dagen passerar vi gränsen till Guatemala och tar oss till Tikal.

Läs mer »
Anki i kanot vid Barton Creek, Belize

Barton Creeks grottor

Det blir en oförglömlig dag med en väldigt speciell guide på utflykt till Barton Creek. Kvällen avslutas med underbar utsikt och god middag i vår Cabana.

Läs mer »
Caye Caulker, Belize

Julafton i Belize!

Vi lämnar ett charmigt Caye Caulker och tar oss vidare med buss till San Ignacio där vi träffar guiden Dave och har en julaftonsmiddag på trevlig restaurang.

Läs mer »
Huvudgatan genom Caye Caulker vid skymning, Belize

Till Caye Caulker

Vi lämnar vackra fridfulla Riverside Retreat Lodge och Organge Walk och tar oss via ett ganska fult Belize City vidare till Caye Caulker.

Läs mer »

Lamanai

Vi lämnar Corozal och åker till Orange Walk där vi tar en båttur till Lamanai, blir något ofrivilligt kvar i stan, men får en trevlig kväll på Lamanai Riverside Retreat.

Läs mer »
El Castillo, Tulum Mayaruiner, Mexiko

Tulum mayaruiner

Vi beger oss till fots till Tulums mayaruiner för att ta oss vidare till Tulum stad. Kvällen tillbringar vi på hotellets servering tillsammans med Carlos och hans fru.

Läs mer »

Relaterade Videos

Chichicastenango marknad i Guatemala

Caye Caulker, en karibisk ö vid Belize kust

Isla Holbox strand, Mexico

Pacaya, en aktiv Vulkan i Guatemala