Boipeba Bahia Brasilien

Boipeba

Om man tar sig förbi den bland turister med kända ön Morro de Saõ Paulo hittar man den fina lilla byn Velha Boipeba. Det finns flera mysiga pousador men ändå förhållandevis få besökare och man har de långa vackra stränderna i stort sett för sig själv.

Om man tar sig förbi den bland turister med kända ön Morro de Saõ Paulo hittar man den fina lilla byn Velha Boipeba. Det finns flera mysiga pousador men ändå förhållandevis få besökare och man har de långa vackra stränderna i stort sett för sig själv.

Namnet Boipeba kommer från ordet “mboi-peba” (från Tupi, ett språk som talas av de flesta indianer i området). Ordet betyder “platt orm” och har grundar sig förmodligen på de marina sköldpaddor som finns här, eller av en speciell orm som blir alldeles platt när den blir irriterad.

Ta sig till Boipeba

Från Valença kan man ta en motorbåd genom Inferno’s River (tar ca 3 timmar). Ett alternativ är att åka Cairu road till korsningen av Torrinhas och härifrån ta en liten motorbåt härifrån som tar ungefär 1,5 timmar.

Från Salvador är det bästa att från hamnen ta båt till Morro de Sao Paulo, och härifrån ta sig vidare med båt till Boipeba. Båtarna från Sao Paulo sägs dock av lokalbefolkningen bara gå en gång per dag (kl 09 på förmiddagen). Antingen får man stanna en natt, eller så ser man om fler är på väg till Boipeba. Det går alltid att ta sig vidare även om det kan kosta lite mer. Finns ingen båt, kan man åka bil för att sedan ta sig den sista lilla biten över med en liten båt (båtturen tar bara några minuter)

Ta sig runt på Boipeba

Här tar man sig runt till fots eller med båt.

Öppettider

På Boipeba finns inte mycket till shopping, poster eller banker. Ta med dig tillräckligt med kontakter och andra förnödenheter du behöver under din tid på ön.

Säkerhet

På Boipeba är det väldigt säkert. Här kan man känna sig trygg.

Reseskildringar Boipeba

Fler städer i Brasilien

Trancoso Village, Bahia Brazil

Trancoso

När de vackra folket från Rio och São Paulo skall ta semester i Brasilien är Trancoso en av de hetaste destinationerna. Det är mer en by än en stad och centrum ligger runt Quadrado, en slags öppen yta framför en liten kyrka. Hela byn Trancoso ligger på en höjd och nedanför ligger en lång sträcka med vacker vit sandstrand.

Läs mer »
São Paulo, Brasilien

São Paulo

Södra hemisfärens största stad sett till invånare är kanske en av de vanligaste platserna för ankomst från Europa. Om man inte åker vidare direkt är Paulista Avenue en av de populärare delarna av staden och här ligger trevlig shopping och uteliv. I centrum av São Paulo hittar man de äldsta delarna av staden, det högst huset och en trevlig park som ibland huserar marknader.

Läs mer »
Salvador, Bahia Brazil

Salvador

På kullerstenar förbi de färggranna husen vid Largo de Pelourinho via den gamla Lacerda hissen ner till den lägre stadsdelen med sin Mercado Modelo är Salvador full med Bahia kultur.

Läs mer »
Rio de Janeiro, Brazil

Rio De Janeiro

Staden vibrerar till salsa rytmer och karneval stämning. Vackra Cobacabana och Ipanema stränderna mitt i Rio. Överallt i staden ser man Corcovado med den kända Jesus statyn se ner över vackra Rio de Janeiro.

Läs mer »
Streets of Porto Seguro, Bahia Brazil

Porto Seguro

En av de större orterna i södra Bahia med egen flygplats gör det till en vanlig stopp på väg till andra destinationer i området. Staden har ett livligt kvällsliv med många trevliga restauranger och små butiker med konst och hantverk.

Läs mer »
Manaus, Brazil

Manaus

Hjärtat av Amazonas och huvudstad i delstaten. Denna utgångspunkt för de flesta utflykter till Amazonas djungel är full av liv vid hamnen när båtar lastas av passagerare och på med proviant från de närliggande marknaderna. Dessutom kan staden skryta med en av de mer exotiska operahusen i världen, den färgstarka Teatro Amazonas.

Läs mer »

Liknande Resmål

Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Read More »