Cook öarna

På andra sidan klotet, mitt i söderhavet, finns ett antal öar som tagit namn efter den stora upptäckaren, Cook. Men trots resan är lång så skall man inte nöja sig med Rarotonga utan prova på några av de andra också. Cook öarna består av 15 öar utspridda i ett område av 2 miljoner kvadratkilometer i Stilla havet.

Ta sig runt i Cook öarna

För att ta sig mellan öarna är Air Rarotonga snabbaste och enklaste alternativet. På Rarotonga och Aitutaki finns bussar, taxi och man kan hyra bil.

Visum

Visum behövs inte för besök på under 30 dagar när man har bevis (biljett) för utresa inom tiden och ett boende bokat.


Söderhavsdrömmen Aitutaki, Cook Islands

Island night dans på Aitutaki Cook islands

Solnedgång i söderhavet vid Aitutaki, Cook Islands

This post is also available in: Engelska

5 kommentarer gällande “Cook öarna

 1. Annika & Peter

  Vi har varit till Maldiverna 2 gånger (Fihalhohi Juni 2006 & Filitheyo Juli 2008) och vi tycker att dessa små paradisöar verkligen är ett drömresmål med pudervita sandstränder, palmer som böjer sig över ett turkosblått hav och ett fantastiskt husrev med alla slags färggranna fiskar, anemoner, babyhajar, rockor och koraller för snorkling!

  Nu funderar vi på var vi ska åka nästa år. Det står mellan Maldiverna igen och Cooköarna, men dit är det ju så lång flygresa och vi vet inte om snorklingen är lika bra där.
  Det är nog svårt att jämföra dessa två resmål, men vi skulle uppskatta åsikter av er som varit på båda ställen!

  Mvh, Annika & Peter

  • Jag

   Vad tycker Anki och Lasse, som varit till båda ställen? *nyfiken*

  • Lasse & Anki

   Hej Annika & Peter,

   Visst är Maldiverna fantastiskt, vackert och lyxigt. Cook öarna har lite annan stil och erbjuder både boende på backpacker nivå såväl som lyxiga alternativ. På Cook öarna kan man resa runt mellan öarna, något som är lite mer svårt på Maldiverna på grund av regleringar från staten. Vi snorklade inte så mycket så vi är osäkra på hur bra det är. Vi gissar att det ni letar efter främst finns att finna på ön Aitutaki. Ett söderhav alternativ som kanske mer liknar Maldiverna med lyxighet är Tahiti med de välkända öarna Bora Bora och Moorea. Vill man uppleva riktigt genuina söderhavsöar där turismen inte påverkat lika mycket så skulle vi rekommendera Samoa eller Tonga

   Vill ni slippa den långa resan så kan vi varmt rekommendera Seychellerna, vackert och mysigt med en av världens finaste stränder. Vi snorklade bara en kort stund när vi var där och såg bland annat en stor sköldpadda under vatten ytan men vi tror snorklingen skall vara bra. Den bästa snorklingen vi upplevt är Ningaloo revet vid Exmouth på Australiska östkusten, helt i en klass för sig som vi upplevde det.

   Hoppas det kan ge lite bra idéer, har ni fler frågor så återkom gärna.

   Med vänlig hälsning

   Lasse & Anki

 2. emili j

  Planerar en resa till Cook.
  Är Aitutaki så fantastiskt som det låter? Hur många dagar bör man i så fall vara där?

  Måste säga att vi blev nyfikna på Atiu efter att ha läst om det här på limewave. Återkommer nog med lite frågor om Atiu.

  Emili

  • Lasse & Anki

   Hej Emili,

   Aitutaki är otroligt vackert och mysigt. Det finns både vackra stränder inom den stora lagunen och runt om östra kusten av ön. Med en hyrd moped kommer man smidigt runt överallt och kan se sig om samt testa olika stränder.

   Atiu är speciellt, även om inte det inte är för stränderna man åker dit, det är mer för djur, natur och kultur eftersom det är en helt annan typ av ö.

   Har man mer tid på Cook och kan passa in det finns det ett antal spännande och vackra öar en bit norrut dit flygen går mycket sällan. Dit kommer inte många turister!

   Med vänlig hälsning

   Lasse & Anki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *