Inspiration to exploration

Aitutaki, Cook Islands

Cook öarna

På andra sidan klotet, mitt i söderhavet, finns ett antal öar som tagit namn efter den stora upptäckaren, James Cook.

Cook öarna består av 15 öar utspridda i ett område av 2 miljoner kvadratkilometer i Stilla havet. När resan dit är lång så skall man inte nöja sig med huvudön Rarotonga utan att besöka några av de andra också.

Ta sig runt i Cook öarna

För att ta sig mellan öarna är Air Rarotonga snabbaste och enklaste alternativet. På Rarotonga och Aitutaki finns bussar, taxi och man kan hyra bil.

Visum

Visum behövs inte för besök på under 30 dagar när man har bevis (biljett) för utresa inom tiden och ett boende bokat.

Städer i Cook öarna

Akitua motu view at Aitutaki, Cook

Aitutaki

Ett besök på Cooköarna är inte komplett utan att ha besökt underbara Aitutaki. Med ett kortall rev runt nästan hela ön och små öar, eller motus som de heter här, kallas Aitutaki obland för “nästan atollen”.

Läs mer »
Atiu small beach, Cook

Atiu

Atiu är Cook öarnas tredje största ö. Det är en korallö som skiljer sig ganska mycket ifrån både Rarotonga och Aitutaki, det är vackert här och värt ett besök. Stora delar av ön är bergig och väldigt lummig och grön. Men även på Atiu finns flera vackra små stränder som nästan ligger undangömda längst den öde kuststräckan.

Läs mer »
Rarotonga, Cook Islands

Rarotonga

Huvudön bland Cook Öarna där huvudstaden Avarua ligger. Norr om huvudstaden ligger den internationella flygplatsen, Rarotonga International Airport. De finaste stränderna och många av hotellen på ön ligger längs sydöstra kusten vid vackra Muri Beach.

Läs mer »

Reseskildringar Cook öarna

Video från stränder på Aitutaki, Cook Öarna

Video från Island Night på Aitutaki Marknad

Video från solnedgång vid strand på Aitutaki

Liknande Resmål

Topbild - Havanna - Kuba

Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa

Läs mer »
Top - Horse Stable Beach Turks & Caicos

Turks & Caicos

Söder om Bahamas och öster om Kuba i Karibiska havet ligger ögruppen Turks & Caicos. Stranden Grace Bay Beach på ön Providenciales har vi flera tillfällen blivit utnämnd den vackraste stranden i Karibien. Öarna är bland de tryggaste att besöka i hela Karibien.

Läs mer »
Top - Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia är en liten ö nation i södra Karibien. Ofta representeras den av den vackra vy med två vulkaniska bergstoppar, the Pitons, utmed sydvästra kusten.

Läs mer »