Inspiration to exploration

Manuel Antonio, Costa Rica

Manuel Antonio

Att se solen går ner över vackra stranden Playa Espadilla Sur, efter en soligt vacker och varm dag längs stilla havskusten, är en näst intill magisk upplevelse. Här hittar man en av de minsta nationalparkerna i Costa Rica, men som sprudlar av djurliv.

Att se solen går ner över vackra stranden Playa Espadilla Sur, efter en soligt vacker och varm dag längs stilla havskusten, är en näst intill magisk upplevelse. Här hittar man en av de minsta nationalparkerna i Costa Rica, men som sprudlar av djurliv.

Manuel Antonio och Quepos ligger 3-4 timmar ifrån San José. Här finns vackra stränder, möjlighet att göra fisketurer och en vacker nationalpark.

Quepos har blivit mer aktivt ställe för turister med barer, restauranger och affärer. Stränderna kan dock inte jämföras med stränderna i Manuel Antonio.

Manuel Antonio National Park ligger 5 km söder om Quepos och 181 km sydväst om San José. Här finns vita sandstränder, turkost vatten, tropiska regnskogar med white-faced monkeys, squirrel monkeys, sengångare, iguanas etc.

Nationalparkens öppettider: Varje dag förutom måndagar från kl 07.00 till 16.00

Reseskildringar Manuel Antonio

Fler städer i Costa Rica

Arenal Waterfall, Costa Rica

Arenal

Visst kan man uppleva ett visst pirr att ta in på ett hotell där man på dagarna ser röken och på kvällarna glödande lava från en aktiv vulkan. Men Arenal bjuder även på fantastisk storslagna landskap och vacker djungel med tillhörande vilda, för oss exotiska, djur.

Läs mer »
Corcovado Beach, Costa Rica

Corcovado

Den mest biologiskt mångfaldiga plats på jorden enligt National Geographic, Corcovado nationalpark längs stilla havs kusten formligen sprudlar med liv och grönska. Apor, sömngångare, näsbjörn, vackra aror, krokodiler och om man har oerhörd tur kanske man även kan se skymten av en puma eller jaguar. Oavsett kan man njuta av vackra vattenfall och den mycket vackra stranden längs nationalparken.

Läs mer »
Monte Verde, Costa Rica

Monteverde

En naturupplevelse som tar dig in i en grönskande värld som inte bara en regnskog, detta är en molnskog. Monteverede är båda sprudlande av grönska och vackra landskap. Här finns en fin chans att bland annat se kolibri. Närmaste staden, Santa Elena, erbjuder både små fik och trevliga restauranger.

Läs mer »
San Jose, Costa Rica

San José

Landets huvudstad är kanske den enda större staden i Costa Rica och bjuder den bästa chansen för shopping samt annat man kan vänta sig i form av stadsliv. San José har en fin gammal teater, flera fina museum samt discon.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »