Cancun Night, Mexico

Cancún

Inkörsporten till Yucátan halvön har ibland fått en turistig profil beroende på alla hotell i turistzonen, men själva Cancún centro är inte alls lika turistanpassad och liknar mer andra mexikanska städer.

Vill man ha uteliv i form av klubbar, shopping och restauranger så är den nordöstra spetsen av Hotell zonen mest lämpad. De hotellen som ligger längre från denna del är oftast sk All-Inclusive.

Cancún International Airport (Aeropuerto Internacional de Cancún) ligger 8 kilometer söder om Cancún.

Flygplats

Cancún International Airport

Airport Code: CUN
Adress: Carretera Cancun-Chetumal Km 22, Cancun, Q Roo, Mexico, 77500
Telefon: 998 848 7200 eller 998 886 0322
Fax: 998 848 7200 ext. 106
» Cancún International Airport

Transport till och från Cancún International Airport

Taxi

Officiella taxibolag finns utanför flygplatsen. Taxiresor kan betalas i förväg strax utanför ankomsthallen.

Buss

En publik shuttle service med buss kör från flygplatsen till Cancun och Riviera Maya med ett antal stopp vid diverse städer och hotell.

Att ta sig runt

Cancúns publika bussar är ett mycket bra sätt att ta sig runt. Väljer du att åka taxi rekommenderas att göra upp om priset innan resan påbörjas.

Önskar man själv köra bil finns uthyrningsfirmor både på flygplatsen och inne i Cancún stad.

Reseskildringar Cancún

Video från Cancún beach, Yucatán Mexiko

Video från Cancún solnedgång över Laguna Cabra, Mexiko

Video från ovan vid avresa från Cancún flygplats och över staden

Fler städer i Mexiko

El Castillo, Tulum Mayaruiner, Mexiko

Tulum

De enda Mayaruinerna i världen som ligger vid ett hav ligger på en hög klippa vid karibiska havet.

Läs mer »
San Cristobal de las casas Church, Mexico

San Cristóbal de las Casas

En stad med genuint mexikansk själ och kultur med mycket historik. San Cristobal är den största staden i den mexikanska staten Chiapas. De vackra kolonialhusen längs kullerstensgatorna i San Cristóbal de las Casas ramar in torget, Plaza de 31 Marzo, i hjärtat av staden vid den ikoniska Catedral de San Cristobal. Utanför ligger vackra landskap med stora vattenfall som bjuder till både äventyr och bad.

Läs mer »
Puerto Vallarta, Mexico

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta är en liten fiskeby som växt explosionsartat med turismen men där man fortfarande kan hitta en genuin mexikansk själ i den gamla stadsdelen av staden. Det finns flera trevliga stadsstränder, men de finaste stränderna hittar man strax utanför staden.

Läs mer »
Merida, Mexico

Mérida

Huvudstaden i Yucatán är en riktig Mexikansk storstad som inte formats av turismen utan av historien. Mérida grundades av konquisadorer på lämningarna av en Maya stad i mitten av 1500-talet och i centrum finns många gamla byggnader i kolonial stil.

Läs mer »
Isla Holbox, Mexico

Isla Holbox

En liten vacker ö längs norra Yucátan kusten, Isla Holbox. En båttur från närmaste stad på fastlandet tar dig till en lugn liten stad med gator av sand som endast golfbilar trafikerar och stranden aldrig är mer än några minuter bort.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »