Kuba

Soliga dagar på vackra tropiska stränder och heta nätter där allt svänger i rumba och salsa. Som besökare är det ofta bilden av Kuba. Men så klart är även dess politiska utveckling och då inte minst revolutionen ledd av Fidel Castro och Che Guvara något som många tänker på.

Bästa tid att besöka Kuba

Vädermässigt är Kuba en destination som funkar att besöka året runt. Men kanske den stabilaste perioden är december till maj. Juni till oktober är regnperiod och kan betyda någon dag eller två med regn var fjortonde dag. Under perioden juli till oktober är det också risk för orkaner som drar in över Karibien.

Att ta sig runt Kuba

Huvudön, Island of Cuba är Karibiens största ö och vill man ta sig långa sträckor kanske inrikesflyget är bästa alternativet. Men för många sträckor kan man annars ta sig runt t.ex. med taxi, där taxi collectivo kan vara ett bra alterntiv för den som vill hålla ner kostnaderna men ändå ha mycket flexibilitet.

Säkerhet

Visserligen är det många som har det knapert som man upplever när man reser runt men man känner sig ändå förhållandevis trygg! Däremot kan man stöta på olika personer som på olika sätt försöker få dig att betala för dem eller dricksa för någon du kanske inte bett om.

Video Playa Ancón strand

Promenad längs vattenbrynet vid Playa Ancón, strax utanför Trinidad.

Video Havanna till Cayo Largo

Flygresa från Havanna till Caya Largo, en ö med en av de finaste stränderna i karibien,