Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. Än så länge har inte de stora turisthorderna hittat hit och livet på ön är enkelt och man ser få andra turister förutom på något av de få hotellen. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Bästa tid att besöka Pemba

Även om temperaturen är förhållandevis jämn över året så bör man vara medveten om att Mars till Maj i regel levererar mycket regn och även november och december kan bli blöta.

Att ta sig runt Pemba

Ön är förhållandevis liten men inte så utvecklad för turism. De stora hyrbilsfirmorna syns inte till så det kan vara klokt att ordna en taxi innan man kommer hit. Hotellen kan ordna detta och de arrangerar även taxi för utflykter.

Säkerhet

Ön är förhållandevis fattig men befolkningen är trevlig och ödmjuk, upplevelsen är att det är säkert för besökare.

Reseskildringar Pemba

Video från besök till en ö av sand i Indiska Oceanen

Stjärnklar natt i Pemba, Tanzania

Fler städer i Tanzania

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »