Vi närmar oss den vackra sandbanken

Sightseeing på Pemba

En tanzaniska segelbåt tog oss norrut i Zanzibar skärgård och stannade till vid en ö av sand. För några timmar fick vi en ö i Indiska oceanen helt för oss själva, omgivet av azurblå vatten.

Paradisö av sand i Indiska Oceanen

En Ngalawa, en traditionell tanzaniska segelbåt, tog oss från den norra spetsen av Pemba vidare norrut i Zanzibar skärgård och stannade till vid en liten ö av sand som uppstår mitt i havet endast vid lågvatten.

För några timmar fick vi en sandbank i Indiska oceanen helt för oss själva, omgivet av varmt klart azurblå vatten. Det var en fantastisk upplevelse. Inom några få timmar skulle allt vara borta och inte synas ovan ytan förrän nästa dag.

Mer från Pemba

Utsikt från serveringen på Manta Resort, Pemba Island, Tanzania

Staying at Pemba Island – The Manta Resort

Vid den nordvästra spetsen av Pemba i Zanzibar ögrupp ligger Manta Resort vid vackra Panga Ya Watoro strand. Resorten har fina villor som känns genuina med lokal prägel. Personalen på Manta Resort är trevliga och serviceminded, alla kommer från de små byarna som ligger i närheten.

Läs mer »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Läs mer »

Pemba reseskildringar