Itacare in Bahia, Brazil

Itacaré

Längs Bahia kusten ligger staden som lockar massor av vågsurfare vilket också präglar många pousador och huvudgatan i Itacaré. Målet för dagen är undersköna stranden Praia da Prainha som kräver både buss och en lite promenad innan man når fram till. På kvällarna träffas man på någon av alla restauranger längs Rua Pedro Longo.

Längs Bahia kusten ligger staden som lockar massor av vågsurfare vilket också präglar många pousador och huvudgatan i Itacaré. Målet för dagen är undersköna stranden Praia da Prainha som kräver både buss och en lite promenad innan man når fram till. På kvällarna träffas man på någon av alla restauranger längs Rua Pedro Longo.

Bästa tid att besöka Itacaré

Itacaré har varmt och tropiskt klimat. Temperaturen är oftast mellan 25-30 grader men kan stiga uppåt 40 grader från december till mars månad. Det är soligt året om, men regnar mest under juni till augusti.
Under vintern, från juni till september, är klimatet fuktigt med ungefär 26 grader. Det regnar ganska mycket men temperaturen blir mycket sällan under 15 grader.

För de mest kräsna surfare är det dock vintern som är den bästa säsongen att rida på de höga vågorna. Generellt är dock Itacaré ett bra ställe för surfare året om.

Ta sig till Itacaré

Buss

Från Valença får man ta sig med buss till Ilheus (via Camamu). På Ilheus buss-station byter man till bussbolaget Rota och tar sig med dessa vidare till Itacaré.
Bussarna från Ilheus kör dagligen till Itacaré från 07.00 till 19.00. Biljetterna kostar i nuläget (2005) mindre än R$7. Resan tar cirka 1h 40 min.

Flyg

Den närmsta inrikesflygplatsen är Ilheus flygplats (70 km från Itacaré).
Den närmsta internationella flygplatsen är Salvador flygplats (440 km från Itacaré).

Ta sig runt i Itacaré

I Itacaré stad är det ganska enkelt att ta sig omkring till fots. Vissa av stränderna ligger dock strax utanför stan. Hit är det enklast att ta antingen buss eller taxi.

Säkerhet

Stan sägs vara säkert. Det går dock inte att undgå att undra vad det innebär när en polisjeep kör längs gatan men polis på flaket med gevär framme. Eller så är det just därför det är lugnt…

Reseskildringar Itacaré

Fler städer i Brasilien

Trancoso Village, Bahia Brazil

Trancoso

När de vackra folket från Rio och São Paulo skall ta semester i Brasilien är Trancoso en av de hetaste destinationerna. Det är mer en by än en stad och centrum ligger runt Quadrado, en slags öppen yta framför en liten kyrka. Hela byn Trancoso ligger på en höjd och nedanför ligger en lång sträcka med vacker vit sandstrand.

Läs mer »
São Paulo, Brasilien

São Paulo

Södra hemisfärens största stad sett till invånare är kanske en av de vanligaste platserna för ankomst från Europa. Om man inte åker vidare direkt är Paulista Avenue en av de populärare delarna av staden och här ligger trevlig shopping och uteliv. I centrum av São Paulo hittar man de äldsta delarna av staden, det högst huset och en trevlig park som ibland huserar marknader.

Läs mer »
Salvador, Bahia Brazil

Salvador

På kullerstenar förbi de färggranna husen vid Largo de Pelourinho via den gamla Lacerda hissen ner till den lägre stadsdelen med sin Mercado Modelo är Salvador full med Bahia kultur.

Läs mer »
Rio de Janeiro, Brazil

Rio De Janeiro

Staden vibrerar till salsa rytmer och karneval stämning. Vackra Cobacabana och Ipanema stränderna mitt i Rio. Överallt i staden ser man Corcovado med den kända Jesus statyn se ner över vackra Rio de Janeiro.

Läs mer »
Streets of Porto Seguro, Bahia Brazil

Porto Seguro

En av de större orterna i södra Bahia med egen flygplats gör det till en vanlig stopp på väg till andra destinationer i området. Staden har ett livligt kvällsliv med många trevliga restauranger och små butiker med konst och hantverk.

Läs mer »
Manaus, Brazil

Manaus

Hjärtat av Amazonas och huvudstad i delstaten. Denna utgångspunkt för de flesta utflykter till Amazonas djungel är full av liv vid hamnen när båtar lastas av passagerare och på med proviant från de närliggande marknaderna. Dessutom kan staden skryta med en av de mer exotiska operahusen i världen, den färgstarka Teatro Amazonas.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »