Itacaré

Längs Bahia kusten ligger staden som lockar massor av vågsurfare vilket också präglar många pousador och huvudgatan i Itacaré. Målet för dagen är undersköna stranden Praia da Prainha som kräver både buss och en lite promenad innan man når fram till. På kvällarna träffas man på någon av alla restauranger längs Rua Pedro Longo.

Bästa tid att besöka Itacaré

Itacaré har varmt och tropiskt klimat. Temperaturen är oftast mellan 25-30 grader men kan stiga uppåt 40 grader från december till mars månad. Det är soligt året om, men regnar mest under juni till augusti.
Under vintern, från juni till september, är klimatet fuktigt med ungefär 26 grader. Det regnar ganska mycket men temperaturen blir mycket sällan under 15 grader.

För de mest kräsna surfare är det dock vintern som är den bästa säsongen att rida på de höga vågorna. Generellt är dock Itacaré ett bra ställe för surfare året om.

Ta sig runt i Itacaré

I Itacaré stad är det ganska enkelt att ta sig omkring till fots. Vissa av stränderna ligger dock strax utanför stan. Hit är det enklast att ta antingen buss eller taxi.

Säkerhet

Stan sägs vara säkert. Det går dock inte att undgå att undra vad det innebär när en polisjeep kör längs gatan men polis på flaket med gevär framme. Eller så är det just därför det är lugnt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *