Washington DC, USA

Washington DC

Från senatens Capitolium ner via National Mall till obelisken ett stenkast från vita huset kantas vägen av några av de USAs finaste museum. Men staden har mer att erbjuda, bland annat det mysiga Gerogetown med butiker och trevliga restauranger.

Från senatens Capitolium ner via National Mall till obelisken ett stenkast från vita huset kantas vägen av några av de USAs finaste museum. Men staden har mer att erbjuda, bland annat det mysiga Gerogetown med butiker och trevliga restauranger.

Bästa tid för besök

Går att besöka året runt, även om det sannolikt är trevligast på våren eller hösten då det varken är alltför kallt eller varmt.

Ta sig till Washington DC

Flyg

Washington Dulles International Airport ligger 42 kilometer väster om Washington.

Washington Dulles International Airport

Airport Code: IAD
Adress: Washington DC 20041, USA
Telefon: 703 572 2700
Fax: 703 572 6817
» www.mwaa.com

Att ta sig runt

I centrala delarna kan man lätt strosa omkring, det är inte så långt att gå mellan t.ex. Capitolium och Vita huset och området däromkring. Som vanligt i amerikanska storstäder är annars Taxi ett smidigt alternativ att ta sig t.ex. till Georgetown.

Säkerhet

Som i de flesta amerikanska storstäder förhållandevis säkert.

Shopping i Washington

I District of Columbia, liksom i övriga USA, är alla priser angivna exklusive moms som läggs på vid köp. Moms nivån ligger generellt på 5,75%. Det finns undantag två gånger om året då det inte utgår moms, inför skolstart och innan julhandeln drar igång. Det finns också undantag på ett antal produkter som inte belagda med moms, och en del som ligger på annan nivå t.ex 9% på alkohol, 10% på restauranger och 14% på hotell.

Reseskildringar Washington DC

Fler städer i USA

Seattle skyline, USA

Seattle

Seattle, eller Emerald City som det kallas, i nordvästra USA ligger vackert utmed vackra Puget Sound och staden har även många vackra sjöar. Vid klara dagar kan man se vackra Rainer Mountain söder om staden som skvallrar om närheten till vacker natur.

Läs mer »
Sonoma, USA

Sonoma

I dalen norr om San Francisco ligger vackra dalar som är perfekta för vinodling och som kantas av stora som små vingårdar. Den lilla staden Sonoma i området med samma namn, erbjuder små butiker med delikatesser och trevliga restauranger. Men för att prova på de trevliga viner som skapas i Sonoma skall man åka ut till de olika gårdarna som ibland även erbjuder trevliga rum för övernattning.

Läs mer »
Miami USA

Miami

Floridas pärla erbjuder vackra stränder längs med Atlanten och lyxiga klubbar längs Art Deco byggnanderna vid Ocean Drive, South Beach. Palmerna svajjar och det azurblå havet rullar sakta in till latinska rytmer.

Läs mer »
Las Vegas, Nevada USA

Las Vegas

Mitt i Nevadas öken ligger en stad som blivit ett Mekka för alla spelare världen över. Även för de som inte är storspelare är det en spännande upplevelse att uppleva Las Vegas strip med alla Casino och lyxhotell i storslagen neon samt ibland replikas av känd platser världen över. På kvällarna erbjuder staden stora shower med världens största artister och på dagarna kan man njuta av värmen vid poolen.

Läs mer »
Key West USA

Key West

Längst söderut på östkusten ligger en liten ö som kan ses som det Karibiska USA. Duval Street löper igenom stadens centrum som erbjuder både trevliga serveringar och shopping. Vid dess ände möts man varje kväll för att beundra solnedgången vid gamla Mallory Square. Key West och dess mest kända bar, Sloppy Joes, var en viktig del i Ernest Hemingways liv och karriär och man möter hans arv lite varstans.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Månsken över Berlin

Berlin

Huvudstad i Tyskland och största stad både i Tyskland och EU. Det finns fortfarande mycket som skvallrar om dess uppdelning, även om det idag är turistattraktioner.

Read More »
Header - Ely Cathedral

Ely

Ely är en vacker liten stad full av historia i området Fen i Cambridgeshire en timmas tågresa norr om London.

Read More »