Washington DC, USA

Sightseeing i Washington

För att vara en av de mindre storstäderna i USA har Washington massor att erbjuda besökande turister.

Capitol Building

Den kända kupolförsedda byggnaden i Washington DC där amerikanska kongressen håller till. Det är möjligt för turister att få en 45 minuters guidad tour. Biljetterna delas ut gratis vid Capitol Guide Service Kiosk efter principen först till kvarn. Kiosken öppnar 9 och turerna håller på fram till halv fem på eftermiddagen.

» aoc.gov

Högsta domstolen

Maktcentrum för lag och ordning i USA ligger alldeles intill Capitolium.

Vita Huset

Presidentens bostad och en ikon i amerikansk politisk historia. Dagliga guidade turer i delar av de 132 rummen måste vara bokade i förväg och det sker i begränsad omfattning i grupper om tio personer.

Adress: 1600 Pennsylvania Ave NW
Telefon: 202 456 7041 (info)
» whitehouse.gov

The White House visitors center

Adress: 1450 Pennsylvania Ave South NW in the Chamber of Commerce Building.

Kongressens bibliotek

Enligt uppgift världens största bibliotek, det lär finnas 26 millioner böcker, filmer, dokument och fotografier.

Lincoln Memorial

Ett välkänt och mäktigt monument med den stora statyn av en sittande Abraham Lincoln. Inte bara känd för att det är en hyllning till president Lincoln, det var härifrån Martin Luther King Jr preached höll sitt legendariska tal som började med “I have a dream” i 1963.

Adress: Independence Ave SW
Telefon: 202 426 6841 (info)
» nps.gov/linc

Museum

Det finns massor av museum i staden t.ex. National Gallery of Art, National Air & Space Museum, International Spy Museum, National Geographic Explorers Hall, National Museum of Natural History och National Museum of African Art.

Georgetown

Här hittar man ett stort utbud trevliga restauranger och barer för alla smaker. Områdets hus är ofta byggda i lite gammal kolonial stil och ger en charmig inramning.

» georgetowndc.com

Arlington National Cemetery

En gigantisk kyrkogård med 245 000 gravar. Här ligger bland annat JF Kennedy begraven och här finns representerat soldater från alla krig som utkämpats sedan inbördeskriget. I den okände soldatens har oidentifierade soldater från båda världskrigen och Korea kriget begravts.

Öppettider: Oktober-Mar 08.00-17.00, April-Oktober 08.00-19.00
Adress: Memorial Drive
Telefon: 703 692 0931 (info)
» www.arlingtoncemetery.net

Mer från Washington DC

Washington DC, USA

Hotell i Washington

Washington Court Hotel Fint hotell i centrala Washington DC med gångavstånd till Capitolium, Vita huset och många museum. Adress: 525 New Jersey Avenue, NW, Washington

Läs mer »
Washington DC, USA

Washington DC

Från senatens Capitolium ner via National Mall till obelisken ett stenkast från vita huset kantas vägen av några av de USAs finaste museum. Men staden har mer att erbjuda, bland annat det mysiga Gerogetown med butiker och trevliga restauranger.

Läs mer »

Washington DC reseskildringar