Akitua motu view at Aitutaki, Cook

Aitutaki

Ett besök på Cooköarna är inte komplett utan att ha besökt underbara Aitutaki. Med ett kortall rev runt nästan hela ön och små öar, eller motus som de heter här, kallas Aitutaki obland för "nästan atollen".

Det här är precis så underbart som det söderhav de flesta drömmer om.

Ta sig till Aitutaki

Flyg

Air Rarotonga har 4-5 flighter varje dag mellan Rarotonga och Aitutaki. Inga flyg går dock på söndagar.

Aitutaki Airport

Flygplatsen grundades av USA och Nya Zeeland under andra världskriget.
Airport Code: AIT

Till och från flygplatsen

Har du inte avtalat något med stället du ska bo på finns en buss du kan transportera dig med. Oftast står busschauffören inne på flygplatsen. Ser du inte honom kan du alltid fråga någon lokal aitutaki-bo som med en gång kommer ropa på honom eller ta reda på var han är.

Ta sig runt på Aitutaki

Bästa och lättaste sättet är att hyra moped eller cykel. Det är nämligen det vanligaste transportsättet på Aitutaki. Kom ihåg att det är vänstertrafik som gäller. Ta gärna med en ficklampa om du ska köra kvällstid då gatubelysning är obefintlig.

Säkerhet

Aitutaki är mycket säkert!

Reseskildringar Aitutaki

Video från Aitutaki, Cook Öarna

Video från Island Night på Aitutaki Market

Video från solnedgång vid strand på Aitutaki

Fler städer i Cook öarna

Rarotonga, Cook Islands

Rarotonga

Huvudön bland Cook Öarna där huvudstaden Avarua ligger. Norr om huvudstaden ligger den internationella flygplatsen, Rarotonga International Airport. De finaste stränderna och många av hotellen på ön ligger längs sydöstra kusten vid vackra Muri Beach.

Läs mer »
Atiu small beach, Cook

Atiu

Atiu är Cook öarnas tredje största ö. Det är en korallö som skiljer sig ganska mycket ifrån både Rarotonga och Aitutaki, det är vackert här och värt ett besök. Stora delar av ön är bergig och väldigt lummig och grön. Men även på Atiu finns flera vackra små stränder som nästan ligger undangömda längst den öde kuststräckan.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »
Top - Saint-Luce, Martinique

Sainte-Luce

På södra kusten av Martinique ligger den lilla fiskebyn Sainte-Luce. Kusten kan skryta med mängder små stränder, bland annat Anse Gros raisins, och det är enkelt att spendera dagar längs dessa.

Read More »
Båt som passerar ute i havet utanför stranden till Manta Resort

Pemba

Utanför Tanzanias kust strax norr om Zanzibar ligger vackra Pemba. De få turister som besöker ön får en genuin afrikansk upplevelse med vackra stränder där man sällan behöver trängas.

Read More »