San Francisco California skyline

San Francisco

Staden med världens mest kända bro; Golden Gate. Spårvagnar tar dig från Union Square till Fishermans Warf. De vackra Viktorianska husen vid Alamo Square. Flower-power föddes vid Height-Ashbury i just San Francisco.

En halvö som omges av vatten och binds till kringliggande fastland med broar, bland dem en av världens mest kända; Golden Gate Bridge. Med en gammal spårvagn från Union Square kan man åka till Fishermans Warf med sina gamla byggnader och fiskerestauranger. Från världens mest krokiga gata Lombard Street med utsikt över Telegraph Hill med de speciella Coit Tower är det en kort sträcka till de gamla Victorianska husen vid Alamo Square. En av 60-talets och hippie rörelsens viktigaste platser möts vid Height-Ashbury och en av världens mest kända Chinatowns hittar du i just San Francisco

Den vackra och avspända staden är en av USA:s populäraste städer att besöka. San Francisco kan mycket väl vara en av USAs vackraste storstäder. Golden Gate Bridge, Alamo Square, Fishermans Warf, North Beach bjuder alla på fina upplevelser.

Bästa tid för besök

Kan besökas året om. Ofta är det någon typ av festival i stan.

Ta sig till San Francisco

Flyg

Många reguljärflyg går till San Francisco. Man kan även resa till San Francisco med bil från Los Angeles, en bilresa som utan paus tar cirka 6 timmar via Golden State Freeway.

San Francisco International Airport

Airport Code: SFO
Adress: San Francisco International Airport, PO Box 8097, San Francisco, California 94128, USA
Telefon: 800 435 9736 eller 650 821 8211
» www.flysfo.com

Till och från flygplatsen

San Franciscos flygplats ligger cirka 7 kilometer söder om centrum.
Bussar går från flygplatsen till centrum var 20:e minut.

Att ta sig runt

Det finns flera hundra busslinjer i San Francisco samt tunnelbana, trådbussar och de historiska spårvagnarna.
1-dag, 3-dags eller 7-dags kort finns att köpa till tunnelbana och buss på tursitinformationen eller där de gamla spårvagnarna vänder vid Powell och Market St.
Det finns olika taxibolag att välja mellan.
DeSoto Cab 415-673 14 14, Luxor Cab 415-282 41 41, Veteran´s Taxicab 415-552 13 00 och Yellow Cab 415-626 23 45.

Säkerhet

San Francisco är en ganska säker stad att vistas i även om det finns en hel del hemlösa och en del kriminalitet. Vissa områden bör undvikas, speciellt nattetid.
SOS tel 911.

Reseskildringar San Francisco

Fishermans Wharf San Francisco, USA

San Francisco och Sonoma

Resa till San Francisco med besök i Union Square, Fishermans Warf, Chinatown och North Beach samt utflykt till Alcatraz och över Golden Gate bron

Alamo Square with the Painted Ladies, San Francisco

De Young's observations torn

Haight-Ashbury, San Francisco

Fler städer i USA

Seattle skyline, USA

Seattle

Seattle, eller Emerald City som det kallas, i nordvästra USA ligger vackert utmed vackra Puget Sound och staden har även många vackra sjöar. Vid klara dagar kan man se vackra Rainer Mountain söder om staden som skvallrar om närheten till vacker natur.

Läs mer »
Sonoma, USA

Sonoma

I dalen norr om San Francisco ligger vackra dalar som är perfekta för vinodling och som kantas av stora som små vingårdar. Den lilla staden Sonoma i området med samma namn, erbjuder små butiker med delikatesser och trevliga restauranger. Men för att prova på de trevliga viner som skapas i Sonoma skall man åka ut till de olika gårdarna som ibland även erbjuder trevliga rum för övernattning.

Läs mer »
Washington DC, USA

Washington DC

Från senatens Capitolium ner via National Mall till obelisken ett stenkast från vita huset kantas vägen av några av de USAs finaste museum. Men staden har mer att erbjuda, bland annat det mysiga Gerogetown med butiker och trevliga restauranger.

Läs mer »
Miami USA

Miami

Floridas pärla erbjuder vackra stränder längs med Atlanten och lyxiga klubbar längs Art Deco byggnanderna vid Ocean Drive, South Beach. Palmerna svajjar och det azurblå havet rullar sakta in till latinska rytmer.

Läs mer »
Las Vegas, Nevada USA

Las Vegas

Mitt i Nevadas öken ligger en stad som blivit ett Mekka för alla spelare världen över. Även för de som inte är storspelare är det en spännande upplevelse att uppleva Las Vegas strip med alla Casino och lyxhotell i storslagen neon samt ibland replikas av känd platser världen över. På kvällarna erbjuder staden stora shower med världens största artister och på dagarna kan man njuta av värmen vid poolen.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Header - Willemstad, Curacao

Willemstad

Huvudstaden i Curaçao delas av vatten vid Sint Anna bukten. Den gamla stadskärnan med de färgglada husen är en UNESCO World Heritage site

Read More »

Irish coffee at Buena Vista Cafe

Golden Gate Park, San Francisco