San Francisco

En halvö som omges av vatten och binds till kringliggande fastland med broar, bland dem en av världens mest kända; Golden Gate Bridge. Med en gammal spårvagn från Union Square kan man åka till Fishermans Warf med sina gamla byggnader och fiskerestauranger. Från världens mest krokiga gata Lombard Street med utsikt över Telegraph Hill med de speciella Coit Tower är det en kort sträcka till de gamla Victorianska husen vid Alamo Square. En av 60-talets och hippie rörelsens viktigaste platser möts vid Height-Ashbury och en av världens mest kända Chinatowns hittar du i just San Francisco

Den vackra och avspända staden är en av USA:s populäraste städer att besöka. San Francisco kan mycket väl vara en av USAs vackraste storstäder. Golden Gate Bridge, Alamo Square, Fishermans Warf, North Beach bjuder alla på fina upplevelser.

Bästa tid för besök

Kan besökas året om. Ofta är det någon typ av festival i stan.

Att ta sig runt

Det finns flera hundra busslinjer i San Francisco samt tunnelbana, trådbussar och de historiska spårvagnarna.
1-dag, 3-dags eller 7-dags kort finns att köpa till tunnelbana och buss på tursitinformationen eller där de gamla spårvagnarna vänder vid Powell och Market St.
Det finns olika taxibolag att välja mellan.
DeSoto Cab 415-673 14 14, Luxor Cab 415-282 41 41, Veteran´s Taxicab 415-552 13 00 och Yellow Cab 415-626 23 45.

Säkerhet

San Francisco är en ganska säker stad att vistas i även om det finns en hel del hemlösa och en del kriminalitet. Vissa områden bör undvikas, speciellt nattetid.
SOS tel 911.


Utsikt över San Francisco, De Young’s observations torn

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *