Inspiration to exploration

Estepona, Spanien

Estepona

Stadskärnan är trevlig att promenera omkring i. Har du bil kan man lätt snurra runt i smala enkelriktade gator. Vägar byggs dock ut, vilket dock innebär att man oftast råkar ut för gatuarbete och omdirigerade vägar.

Ta sig till Estepona

Kommer du ifrån Europa är det bästa att flyga direkt till Malaga Airport.

Tåg

Det finns ingen tågstation i Estepona, men vill du inte hyra bil och inte vill lägga pengar på taxi finns det andra alternativ.
Vid Malagas flygplats finns en tågstation. Ta tåget till Fuengirola, härifrån kan du sedan ta buss till Estepona.

Ta sig runt i Estpona

Stadskärnan är trevlig att promenera omkring i. Har du bil kan man lätt snurra runt i smala enkelriktade gator. Vägar byggs dock ut, vilket dock innebär att man oftast råkar ut för gatuarbete och omdirigerade vägar.

Taxi

Taxi-bilar finns på gatan vid strandpromenaden utanför klädesbutiken Magno, vid Estapona hamn, och bredvid buss-stationen Portillo. Taxi kan också beställas på telefon 952 80 29 00.

Säkerhet

Relativt lugnt. Som alltid ska du dock vara försiktig. Håll i väskorna och ta inte med dig mer än du behöver när du går ut.

Reseskildringar Estepona


Manilva utsikt, Spanien

Costa del Sol och Gibraltar

Resa till Costa del Sol med dagar i Manilva, Sabinillas och Estepona samt utflykter till Gibraltar klippan och till mysiga Tarifa vid Costa del LuzReseskildring - Påsk i Andalusien 2017

Påsk i Andalusien - Semana Santa

Resa till Andalusien vid Semana Santa, påskveckan, med processioner och firande vid dess slut parallellt med sköna dagar på stranden


Header - Spain Summer 2014

Sommar i södra Andalusien

Resa till södra Costa del Sol där dagarna spenderas i Manilva, Estepona, Sabinillas, Marbella och Monte Viñas samt en konsert med Ricky Martin

Estepona hamn, 2009

Vackra södra Andalusien i Spanien

Resa till Manilva i södra Spanien med dagar i Monte Viñas, Manilva,  Estepona som bjuder på två marknader och stranden i Sabinillas

Marknad i Estepona Marina, Spanien

Påskfirande i Estepona - Miércoles Santo, Semana Santa

Medeltidsmarknad i Estepona

Fler städer i Spanien

Marbella - en trevlig stad vid Costa Del sol

Marbella

Marbella är en berömd turistort sedan 70-talet men ändå lyckas behålla mycket av det genuina spanska. Ett besök i Marbella är inte komplett utan en promenad inne i gamla stan som delvis ringas in av ruiner från en gammal stadsmur från tiden då morerna styrde södra spanien. Mitt inne i gamla stan ligger fina apelsin torget som kantas av serveringar i gamla byggnader.

Läs mer »
Ronda, Spanien

Ronda

Ronda är en liten vacker bergsby 739 meter över havet och är faktiskt en av de mest besökta städerna i Andalusien. Ronda sägs också vara tjurfäktningens hemort.

Läs mer »
Sabinillas, Andalucia Spanien

Sabinillas

Sabinillas, eller San Luis de Sabinillas, som denna lilla stad officiellt heter är en gammal fiskeby i södra Andalusien 97 kilometer söder om Malaga. Stranden är ett givet besök i Sabinillas och under klara dagar kan man härifrån skåda Gibraltar klippan. Utmed strandpromenaden Paseo Marítimo ligger flera restauranger och caféer.

Läs mer »
Top - Puerto de la Duquesa

Puerto de la Duquesa

En trevlig liten nöjesbåtshamn strax söder om Sabinillas i Manilva kommun i södra Andalusien. Runt hamnområdet ligger många trevliga restauranger och pubbar, allt från det typiska Spanska till Indiska rätter återfinns i utbudet. De många pubarna är populära, speciellt bland engelsmännen som är många här på kvällarna. Övervåningarna i byggnaderna har lägenheter och det finns flera intilliggande byggnader med fler bostäder. Det finns även stränder nära, direkt norr och söder om hamnen.

Läs mer »

Liknande Resmål

Top - Luxemburg Stad

Luxemburg Stad

Luxemburg stad en liten huvudstad i ett av Europas minsta länder med lång historia som går tillbaka till romartiden. Ströva omkring i gamla stan och stadsdelen Grund och avrunda dagen med en middag vid Place d’Armes så har du fått en bra dag i Luxemburg stad.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Header - Ely Cathedral

Ely

Ely är en vacker liten stad full av historia i området Fen i Cambridgeshire en timmas tågresa norr om London.

Read More »