Samba och karneval i Rio, Brasilien

Brasilien

Det femte största landet i världen och nästan lika stort som Europa, Brasilien kan kräva tid att resa runt i. Men det har mycket att erbjuda besökare, allt från Amazonas djungel och Pantanals djurliv till de vackra stränderna runt Bahia, för att inte glömma den fantastiska staden Rio De Janeiro.

Det femte största landet i världen och nästan lika stort som Europa, Brasilien kan kräva tid att resa runt i. Men det har mycket att erbjuda besökare, allt från Amazonas djungel och Pantanals djurliv till de vackra stränderna runt Bahia, för att inte glömma den fantastiska staden Rio De Janeiro.

Brasilien, djungel, stränder och storstäder

Trots storleken hinner man få ett bra “smakprov” på landet under bara två veckor med hjälp av inrikesflyg och god planering.

Amazonas, Brazil

Bästa tid att besöka Brasilien

Större delen av Brasilien är bra att besöka året om. Var dock beredd på tropiska regnskurar som kan komma året om. Detta är dock inget som påverkar resan.
Södra Brasilien har störst skiftningar i klimatet. Här kan det vara väldigt fuktigt och varmt under december till februari medan det kan regna otroliga mängder under juni till augusti.

Många brasilianare har semester under december till februari varför det kan bli svårare med bokningar och eventuellt dyrare att semestra här under denna perioden.

Trancoso in Bahia, the most beautiful coast of Brazil

Ta sig till Brasilien

De flesta flygen flyger till Rio de Janeiro, Sao Paulo, Recife och Manaus.

Flyg

Rio de Janeiro-Galeão ligger 20 km norr om Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro-Galeão

Airport Code: GIG
Adress: Infraero-Empresa Brasileira de Infra-Estrurura Aeroportuaria, 21942-900, Rio de Janeiro, Brazil
Telefon: (0)21 3398 4526 eller 2155
Fax: (0)21 3398 4214
» www.infraero.gov.br

São Paulo-Guarulhos International Airport

Airport Code: GRU
Adress: Infraero, PO Box 3061, Guarulhos, São Paulo 07141-970, Brazil
Telefon: (0)11 6445 2945
Fax: (0)11 6445 3173 or 6412 3335
» www.infraero.gov.br

Till och från Rio de Janeiro-Galeão

Rio de Janeiro-Galeão ligger 20 km norr om Rio de Janeiro.

Det lättaste sättet att ta sig in till stan är med buss eller taxi. Det rekomenderas att som turist gå till Rio de Janeiro State Tourism Authority och där köpa förbetalda taxi vouchers.

Till och från São Paulo-Guarulhos International Airport

São Paulo-Guarulhos International Airport ligger 25 km nordöst om Sao Paulo.
Taxi som man betalar för innan resan finns tillgängligt. Det finns även bussar och shuttlebussar.

Ta sig runt i Brasilien

Flyg

Brasilien är ett stort land och det största flygbolag i landet är TAM som är den brasilianska delen av LATAM Airlines Group.
Det finns även lågprisbolag som exempelvis BRA och GOL som har priser värda att kolla upp:
» www.voebra.com.br
» www.voegol.com.br

Buss

Att transportera sig med buss kan vara tidskrävande men bussbolagen erbjuder för det mesta bra service och bra priser.

Bil

Att köra bil i Brasilien kan vara mycket farligt, speciellt nattetid då många förare inte använder sina strålkastare.
I större städer som Rio och Sao Paulo är det numera tillåtet och rent av rekomenderat att köra mot rött ljus efter klockan 22 på kvällarna.

Öppettider

Banker har öppet vardagar mellan 10.00 – 16.30, vissa banker stänger tidigare på fredagar.
Affärer har öppet vardagar 09.00 – 18.00, lördagar 09.00 – 13.00.

Dricks

I Brasilien dricksar man! På en del ställen är dricksen redan inräknad i notan (ca 10%).
Är dricksen inte inräknad är det god kotym att ge cirka 10%. Personalen på restauranger och andra serveringar tjänar dåligt och välkomnar dricks.

Även gatusäljare förväntar sig dricks.

Visum

Nordiska medborgare får stanna 90 dagar utan visum.

Passet måste vara giltigt minst 6 månader vid hemresan.

Säkerhet

I Sao Paulo har kriminaliteten ökat senaste 10 åren.
Generellt ska man vara försiktig i större städer. Så fort du kommer ut på landet brukar det vara väldigt väldigt säkert, men kolla alltid med boendet om hur säkerheten i omgivningen är.

Städer i Brasilien

In the Amazon, Brazil

Amazonas

Mytomspunnen djungel vid den stora Amazonas floden väcker till liv bilder av vilda djur och infödingar. Den gigantiska floden består faktiskt av två färger, en mörkare som är kallare samt en ljusare som är varmare och märkligt nog mixas de inte. Vattnet delas av krokodiler och pirayor men även en ovanlig vit floddelfin. I träden trängs apor och sömngångare med alla tänkbara fåglar.

Läs mer »
Boipeba Bahia Brasilien

Boipeba

Om man tar sig förbi den bland turister med kända ön Morro de Saõ Paulo hittar man den fina lilla byn Velha Boipeba. Det finns flera mysiga pousador men ändå förhållandevis få besökare och man har de långa vackra stränderna i stort sett för sig själv.

Läs mer »
Itacare in Bahia, Brazil

Itacaré

Längs Bahia kusten ligger staden som lockar massor av vågsurfare vilket också präglar många pousador och huvudgatan i Itacaré. Målet för dagen är undersköna stranden Praia da Prainha som kräver både buss och en lite promenad innan man når fram till. På kvällarna träffas man på någon av alla restauranger längs Rua Pedro Longo.

Läs mer »
Manaus, Brazil

Manaus

Hjärtat av Amazonas och huvudstad i delstaten. Denna utgångspunkt för de flesta utflykter till Amazonas djungel är full av liv vid hamnen när båtar lastas av passagerare och på med proviant från de närliggande marknaderna. Dessutom kan staden skryta med en av de mer exotiska operahusen i världen, den färgstarka Teatro Amazonas.

Läs mer »
Streets of Porto Seguro, Bahia Brazil

Porto Seguro

En av de större orterna i södra Bahia med egen flygplats gör det till en vanlig stopp på väg till andra destinationer i området. Staden har ett livligt kvällsliv med många trevliga restauranger och små butiker med konst och hantverk.

Läs mer »
Rio de Janeiro, Brazil

Rio De Janeiro

Staden vibrerar till salsa rytmer och karneval stämning. Vackra Cobacabana och Ipanema stränderna mitt i Rio. Överallt i staden ser man Corcovado med den kända Jesus statyn se ner över vackra Rio de Janeiro.

Läs mer »
Salvador, Bahia Brazil

Salvador

På kullerstenar förbi de färggranna husen vid Largo de Pelourinho via den gamla Lacerda hissen ner till den lägre stadsdelen med sin Mercado Modelo är Salvador full med Bahia kultur.

Läs mer »
São Paulo, Brasilien

São Paulo

Södra hemisfärens största stad sett till invånare är kanske en av de vanligaste platserna för ankomst från Europa. Om man inte åker vidare direkt är Paulista Avenue en av de populärare delarna av staden och här ligger trevlig shopping och uteliv. I centrum av São Paulo hittar man de äldsta delarna av staden, det högst huset och en trevlig park som ibland huserar marknader.

Läs mer »
Trancoso Village, Bahia Brazil

Trancoso

När de vackra folket från Rio och São Paulo skall ta semester i Brasilien är Trancoso en av de hetaste destinationerna. Det är mer en by än en stad och centrum ligger runt Quadrado, en slags öppen yta framför en liten kyrka. Hela byn Trancoso ligger på en höjd och nedanför ligger en lång sträcka med vacker vit sandstrand.

Läs mer »

Reseskildringar Brasilien

Manaus i hjärtat av Amazonas, Brasilien

Salvador i Bahia, Brasilien

Rio de Janeiro från ovan

Museu de Arte Contemporânea de Niterói

Copacabana & Ipanema stränder i Rio de Janeiro

Liknande Resmål

Header Sydafrika, Franschhoek Valley

Sydafrika

Sydafrika är ett land av kontraster, från öken i norra Kap provinsen, till bördiga jord i söder och fantastiska berglandskap i nordöst. Vilda djur, storslagen natur, vackra vingårdar och stora städer, Sydafrika har något för alla.

Läs mer »

Kanada

Kanada i norra Amerika är inte någon lillebror till USA när det gäller yta, utan världens nästa största land. Men stora ytor av landet är obebott och de stora städerna ligger alla i den södra delen, nära gränsen till USA.

Läs mer »
Masai Mara Elephant, Kenya

Kenya

Kenya ligger längst Afrikas östkust och är kanske ett av de bästa länderna att besöka för en stor safari upplevelse. Mest kända parken är Masai Mara som gränsar till Tanzanias Serengeti.

Läs mer »