Inspiration to exploration

Nacula, Fiji

Nacula

Längst norrut i Yasawa gruppen, Fiji, ligger den vackraste ön Nacula Island. Vattnet går i klara gröna och blå toner och den vita sandstranden kantas av höga palmer.

Nacula är en vulkanö och den tredje största ön i Yasawa gruppen.

Ta sig runt på Nacula

Man kan gå längst strandkanten för att besöka olika stränder. Man kan även gå en något tuffare trekk upp på kullarna på ön.
Båt är det naturliga transportmedlet och vill man ta sig runt med båt går det oftast att ordna.

Sightseeing på Nacula

Trekk

Att ta en trekking tur på Nacula island kan rekommenderas. Ta ordentliga skor på dig. Uppifrån kullarna får man vackra vyer över öns landskap och stränder, samt de närliggande öarna.

Oarsmans Bay

Vackra stranden vid Oarsman Bay ligger på västra sidan av Nacula och man kan gå mellan den och stranden på södra sidan vid Nabua Lodge.

Nöjesliv på Nacula

Traditionell dans

Byborna uppträder gärna med traditionell sång och dans. Efteråt säljer de smycken, masker, tyger etc.

Fest och cavasession på Nabua Lodge 5 juli 2006

Någon gång i veckan anordnar Nabua Lodge traditionell buffé till kvällsmiddag. Denna kväll blev det extra festligheter med den traditionella inhemska drycken cava. Det är roten från ett pepparträd som efter att ha soltorkats mals för att sedan användas i cava ceremonin. Pulvret läggs i ett tygstycke som kramas väl i vatten i en så kallad tanoa som är en träskål.
Cavan serveras i ett halvt kokosnötsskal. Innan man tar emot cavan klappar man tre gånger i händerna, dricker upp cavan och klappar sedan ytterligare tre gånger i händerna när man lämnat ifrån sig kokosnötsskalet.

Reseskildringar Nacula

Video från Nacula Beach, Yasawa Fiji

Video från Oarsman Bay, Nacula Island

Video på Meke Dans på Nacula i Fiji

Fler städer i Fiji

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »

Meke dans på Nacula Fiji

Yasawa Islands, Fiji i Söderhavet