Amsterdam

Staden med 600.000 cyklar. En underbar stad för en weekend resa.

Bästa tid att besöka Amsterdam

Det finaste vädret är, som på så många andra ställen i Europa, från juni – augusti. Då ligger temperaturen mellan 21-26 grader. Detta är också tiden då flest turister besöker stan.

Under våren och hösten kan vädret vara fuktigt och dimmigt.

Ta sig runt i Amsterdam

Cykel

Det vanligaste transportsättet i Amsterdam är cykel! I denna staden gäller det att se upp för cyklister så man inte blir påkörd!

Spårvagn

Att ta sig fram med spårvagn är nog det bästa sättet att ta sig runt i Amsterdam. Köp Strippen Kaart som är ett klippkort för spårvagnar.
Alternativt kan du även köpa Amsterdam Pass (I amsterdam Card). Med detta kort kan du inte bara transportera dig utan får också gratis inträde till museum, rabatter till olika restauranger och attraktioner etc.

För mer information om I amsterdam Card:
» I Amsterdam Card

Öppettider

Affärer har generellt öppet måndagar 13.00-18.00, tisdagar – fredagar 09.00 eller 10.00 – 18.00. De flesta affärer har öppet längre på torsdagar, oftast fram till 21.00. Lördagar stänger de flesta kl 17.00.

Några shoppingcentra har dock öppet till 20.00 eller 22.00. Se kategorin “shopping” för mer information.

Säkerhet

Amsterdam är ungefär som andra europeiska städer. Se upp för ficktjuvar, speciellt i Red-Light-District.

2 kommentarer gällande “Amsterdam

 1. Bengan Karlsson

  Hej,
  Skall till Amsterdam i Påsk och kollar efter lite tips. Finns någon del av stan man skall bo i? Några hotelltips kanske? Är det något i stan man inte skall missa? Finns det några coola klubbar som kan rekomenderas?
  /Bengan

  • Annika

   Amsterdam är en toppenstad. Är du intresserad av att gå på museum finns ett stort utbud och alla ligger i samma område av stan, men jag brukar inte ha ro att tillbringa en massa tid inomhus. Shoppingen är jättebra. Finns massa trevliga pubar och cafeer utmed gatorna och floden. Det är lätt att hitta ställen bara genom att strosa omkring. Hyr cykel om du vill ta dig fram som en stor mängd av amsterdamborna, går du får du se dig för så du inte krockar med en cyklist 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *