Bonaire

Den minsta ön av ABC-öarna ligger längst österut. Fram till 2010 ingick Bonaire i de Nederländska Antillerna men är numer en särskild kommun som ingår i Nederländerna. Till skillnad från de andra två ABC-öarna saknar Bonaire långa sandstränder, vilket kanske är en anledning till färre besökare. Men med sina vackra azurblå klara vatten och sprudlande liv under ytan så lockar ön massor av dykare.

På sydöstkusten ligger Lac Cai där man hittar en utmärkt plats för dykning, bad och vindsurfing som sannolikt är i världsklass.

Bästa tid att besöka Bonaire

ABC-öarna ligger i södra delarna av Karibien, utanför det sk orkanbältet som ofta drabbar Karibien på hösten och med tropiskt klimat året runt.

Ta sig till Bonaire

Det finns inte några färjor med passagerartrafik mellan Bonaire och grannöarna så enda sättet att ta sig hit är med flyg.

Flyg

Flamingo International Airport

Flamingo International Airport är flygplatsen på Bonaire och har trafik både med mindre flyg från grannöarna och även större internationella flighter.

Flamingo International Airport
Adress: Kralendijk, Bonaire
Telefon: +599 717 5600
» Flamingo International Airport website

Ta sig runt Bonaire

Ön är förhållandevis liten och med bil kan man ta sig runt ön på en dag. Hyrbilar finns att hyra på flugplatsen strax söder om Kralendijk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *