Inspiration to exploration

Yangshou Water Impression Show, Kina

Yangshuo

På den kinesiska landsbygden i Guangxi Provinsen ligger Yangshou. Staden ligger utmed Li floden som kantas av ett vackert grönt landskap med speciella kalkstensberg. På floden fiskar man med hjälp av fåglar från bambu flotte.

På den kinesiska landsbygden i Guangxi Provinsen ligger Yangshou. Staden ligger utmed Li floden som kantas av ett vackert landskap med speciella kalkstensberg. Den vackra naturen har ofta varit föremål för kinesiska artister och poeter.

Ta sig till Yangshuo

Tåg

Att åka tåg i Kina är en speciell upplevelse. Njut av vackra vyer, lär känna medresenärer, eller koppla av med en god bok. Tåg är ett vanligt transportmedel i Kina och det finns olika tågtyper och klasser att välja mellan.

Flyg

Närmaste flygplats från Yangshuo är Guilin Liangjiang International Airport som ligger i Liangjiang Town of Guilin City, ungefär 10 mil från Yangshuo.

Guilin Liangjiang International Airport

Airport Code: KWL
» www.airport-gl.com.cn

Ta sig runt i Yangshuo

Inne i staden kan man lätt promenera runt då centrum är litet. Men för att se sig runt är det en bra idé att hyra cykel och cykla ut på landsbyggden runt om staden.

Öppettider

Det är öppet sent in på kvällen inne i centrum på West Street och kringliggande kvarter.

Säkerhet

Vi upplevde staden som säker och trygg.

Reseskildringar Yangshuo

Travel in the middle kingdom, China

Kina - Rundresa i mittens rike

Beijing runt och dag på Kinesiska muren, jättepandor i Chengdu, fantastiska landskap i Yangshuo och skyskrapor i Shanghai

Vackra landskap i Yangshuo, Kina

Fler städer i Kina

Emei berget vid gryningen, Kina

Emei

Det högsta av de fyra heliga bergen i Kina och en fantastisk plats att möta gryningen, där ibland ett speciellt fenomen uppstår med flera lager av moln nedan så väl som ovan och solens strålar.

Läs mer »
Shanghai skyline, China

Shanghai

Världsmetropolen Shanghai har Kinas mest folktäta centrum. Staden delas av Huangpu floden och längs dess västra strand går ett promenadstråk som lockar till promenader med en fantastisk utsikt över till den kände skylinen över Pudong med Oriental Pearl Radio & TV Tower.

Läs mer »
Giant Panda in Chengdu, China

Chengdu

Chengdu ligger i sydvästra Kina och är landets fjärde största stad med sina 13 miljoner invånare.

Läs mer »
Temple of Heaven, Beijing

Beijing

Det stora landet i öst med all sin färgsprakande kultur bjuder på stora upplevelser. Huvudstaden är fortfarande präglad av landets händelsefulla historia med de små hutongerna, den förbjudna staden och kinesiska muren strax utanför.

Läs mer »
Hong Kong Island Skyline vid solnedgång

Hong Kong

Bästa tid att besöka Hong Kong Hong Kong går att besöka året om. Mest populärt är det dock i mitten av september till slutet av

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »