Travel in the middle kingdom, China

Kina - Rundresa i mittens rike

Beijing runt och dag på Kinesiska muren, jättepandor i Chengdu, fantastiska landskap i Yangshuo och skyskrapor i Shanghai

Shanghai by night

Sightseeing i Shanghai

Shanghai är en stor stad och vi besöker Urban Planning Center för att få ett grepp om staden och se spännande information om stadsbyggnationen och planen för framtiden. På kvällen tar vi en läcker båttur längst Huangu floden för vackra vyer över den så speciella staden.

Läs mer »
Shoppinggata, Shanghai

Till Shanghai

Vi lämnar Yangshuo och flyger inrikes till Shanghai där vi checkar in på läckra Astor Hotel, strosar på kända the Bund med utsikt över skyskraporna. Kvällen avslutas på en väldigt charmig och mysig thailändsk restaurang.

Läs mer »
Liu Sanjie show, Yangshuo

Yangshuo stad och ljusshow

Innan vi checkar ut från Snow Lion resort klättrar vi upp för en kalkstensklippa och får fantastiska vyer över floden och Yangshuo. Vi flyttar in till stan och strosar runt i centrum innan vi åker till The LiJang Natural Landscape Theatre och upplever en fantastisk ljusshow på vatten.

Läs mer »
Risterasser, Pingán

Risterrasser i Drakens ryggrad vid Pingán

Vi åker med buss uppför slingriga serpentinvägar för att besöka de vackra risterrasserna med dess mäktiga vyer uppe vid byn Pingán. Tillbaka i Yangshuo på kvällen njuter vi av god kinesisk mat på Cloud 9 restaurang.

Läs mer »
Tågresa, Kina

Lång tågresa till Yangshuo

Efter en natt i softsleeper vagnen har vi en lugn och avkopplande dag med vackert landskap utanför tågfönstret. Mörkret har redan lagt sig när vi kommer fram till Yangshuo och checkar in på Snow Lion Resort.

Läs mer »
Jättepanda, Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding

Jättepandor i Chengdu

Det är en unik upplevelse att stå nära dessa underbara jättepandor. I utkanten av Chengu finns ett stort reservat som arbetar för att rädda denna utrotningshotade art. En underbar dag då mängder med fotografier togs. Senare på kvällen påbörjade vi en dygnslång tågresa mot Yangshuo.

Läs mer »
Gryning uppe på Emei berget

Vacker gryning på Emei bergets topp

Tillsammans med en mängd kineser och andra turister upplever vi en otrolig soluppgång uppe på Emei bergets topp, ovanför molnen. Under eftermiddagen transporterar vi oss tillbaka till Chengdu där vi utforskar stadens utbud av shopping.

Läs mer »

Mot Emei berget

Vi lämnar Chengdu och transporterar oss flera timmar med buss mot Emei berget. Vi lyckas ta oss upp med linbanan sista biten trots att den egentligen slutat gå för dagen, hinner njuta av en otrolig solnedgång och blir bjudna på middag av en kinesisk familj.

Läs mer »
National Grand Theatre, Beijing China

Från Beijing till Chengdu

Efter att ha strosat runt bland hutongerna i Beijing begav vi oss till flygplatsen för att ta oss vidare mot Chengdu där vi checkade in på fina Tibet Hotel.

Läs mer »
Kinesiska Muren - The Great Wall of China

Kinesiska muren

En fantastisk promenad på en genuin del av Kinesiska muren med utsikt över vackra landskap. Dagen avslutade i Beijings hutonger.

Läs mer »
Tiananmen Gate, Forbidden City, Beijing

Fantastiska Beijing med alla dess sevärdheter

Solen står högt på himmelen denna dag som vi upplever många av Beijings stora sevärdheter så som Himmelska Fridens Torg och Den Förbjudna Staden. Klassisk kinesisk akrobatik upplever vi också, på en av stans mest populära teatrar.

Läs mer »

Relaterade Videos

Natursköna Yangshuo, Kina

Jättepandor i Chengdu, Kina

Kinesiska muren en sommardag

Historiska platser i Beijing, Kina