Lång tågresa till Yangshuo

Natten på tåget gick över förväntan bra. Vi sov gott och vaknade enbart till då och då om det skakade till lite extra, eller om vi stod stilla på någon perrong. Men det blev överlag en skön natts sömn. Det var tidig morgon då den kinesiska musiken började ljuda ifrån högtalarna.

Softsleeper, tåg mellan Chengdu och Yangshuo

Kvinnorna vi delade rum med satte sig på den nedersta sängkanten och läste och åt frukost. Vi njöt av att kunna ligga kvar då vi inte skulle av än på länge. Slumrade till då och då eller bara låg och kopplade av och tittade ut över vyerna vi passerade.

Tågresa mellan Chengdu och Yangshuo

Nästa gång vi vaknade till var vi ensamma i vagnen, troligen hade båda gått av vid morgonens första anhalt. Det var skönt att kunna ta det lugnt. Landskapet som gled förbi utanför bestod av gröna kullar och vacker natur.

Tågresa mellan Chengdu och Yangshuo

Vi passade på att läsa så vi kunde förbereda oss på nästa destination, men hann även med lite skönlitterära böcker. Efter att ha lagt ner våra böcker tog vi en liten promenad mellan några tågvagnar och kunde bland annat jämföra softsleeper med hardsleeper som kan skilja sig en del beroende på vilka tåg man åker och mellan vilka sträckor.

Hardsleeper, tåg mellan Chengdu och Yangshuo
Hardsleeper

Själva sängarna är det nog ingen större skillnad mellan, men eftersom det inte finns några väggar emellan känns det lite stökigare med mer rörelse och högre volym i hardsleeper. För oss den här gången passade det väldigt bra att välja softsleeper, vi hade nog inte kunnat vila så mycket om vi valt hardsleeper.

Tågstation någonstans mellan Chengdu och Yangshuo

Tåget gjorde några få stopp på vägen och vid ett av dessa stod vi stilla en stund med ett annat tåg på spåret bredvid. I ett av fönstren satt barn och några vuxna som glatt vinkade till oss.

Restaurangvagn på tågresa mellan Chengdu och Yangshuo

Vid sen eftermiddagen gick vi en sväng och kollade in restaurangvagnen där flera ur tågpersonalen såg ut att börja koppla av för att snart få avsluta en lång arbetsdag.

Det hade blivit mörkt när vi rullade in i Guilin. Det var inte så mycket att tveka på gällande vart vi skulle ta vägen, det var bara att följa massan. Vi gick ner i en gångtunnel under spåret och kom upp vid en utgång via ytterligare en biljettkontroll.

Tågstation i Yangshuo

Utanför stod en kvinna med en skylt med våra namn som snabbt fick syn på oss, vilket nog inte var så svårt då det var mycket få resenärer som inte var asiater. Vi gick bort till hennes bil på parkeringen och packade in väskorna i bagaget. Det var mycket varmt, speciellt anmärkningsvärt med tanke på att det nu var sen kväll. Innan vi hoppade in i baksätet sprang Lasse bort till kiosken och köpte en iskall läsk.

Längs vägen ut ur centrala Guilin var det en hel del upplysta skyltar och neon, men så snart vi lämnade stan blev det becksvart. Vi hade haft lite svårt att gissa avståndet mellan Guilin och Yangshuo men skulle snart få klart för oss att det var något längre än vi väntat oss.

Bilresa från tågstationen i Yangshuo till vårt hotell

Kvinnan i bilen körde mycket sakta, men det var också första gången vi åkt med en så försiktig chaufför i Kina. Det ringde på hennes mobil och vi fick luren vilket visade sig vara den kvinna som skulle guida oss nästa dag. Vi bestämde en tid vi skulle ses vid receptionen på hotellet nästa dag.

Efter cirka en timma bilfärd rullade vi igenom centrala Yangshuo och fick en skymt av kvällslivet i den lilla staden. Vi fortsatte ytterligare en kort sträcka utanför stan till ett förhållandevis nybyggt ställe, Snow Lion Resort.

Dubbelrum, Snow Lion Resort
Mycket fint dubbelrum på Snow Lion Resort

Det var skönt att checka in och ställa ner väskorna. Eftersom det var sent skyndade vi att skölja av oss resdammet för att sedan gå ner och äta middag i restaurangen.

Snow Lion Resort

Det var ett antal tjejer som jobbade i restaurangen och alla var mycket hjälpsamma och serviceminded. Restaurangen bjöd på snacks i form av en slags torkad svamp. I detta tillstånd hade den nästan lite smak av anis.

Torkade svampar som snacks, Snow Lion Resort

Menyn bestod av både västerländsks, asiatisk och kinesisk mat. Vi beställde in några mycket goda vårrullar och en stor kall öl. Maten kom snart in och var mycket god.

Vårrullar, Snow Lion Resort

Mätta återvände vi till hotellrummet. Rummet var jättefint. Stor och rymligt, modernt och snyggt inrett. Eftersom det var helt svart ute så fick vi ingen uppfattning om hotellets läge och naturen runt om, men inne var det mycket fint.

Dubbelrum, Snow Lion Resort

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *