Yangshou Water Impression Show, Kina

Sightseeing i Yangshuo

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flodtur

Upplev en av de vackraste naturupplevelserna i Kina, ifrån en bekväm stol på en flotte. Ett måste att göra när man är i Yangshou. Den 430 kilometer långa Li River passerar genomg Guilin, Yangshuo, Pingle, Zhaoping tills den slutligen når West River (XiJiang) i Wulin.

Yangshuo stad

Yangshuo stad erbjuder en del shopping, trevliga restauranger och barer. Det är tydligt var shoppingstråket är, och som för det mesta i det här landet är det hård prutning som gäller på de flesta ställena. Gatan som ligger parallellt med shoppingstråket, intill floden, är något lugnare och här finns också trevliga restauranger.

XingPing

Ta bussen från Yangshou för att besöka XingPing, en mycket enkel men charmig liten by. Ifrån XingPing kan det även vara trevligt att ta en tur på Li River. När man åker denna båt tur pekar guiderna på flera berg och berättar hur de liknar vissa symboler och bilder, bland annat finns här Nine-horse Painting Hill, där man sägs kunna tyda bilder av 9 hästar i bergets fläckiga struktur.

Moon Hill

Några kilometer utanför Yangshuo stad ligger Moon Hill, ett berg med ett hål i en halv cirkel skapat av naturen själv. För att ta sig upp till själva hålet i Moon Hill får man ta sig upp för cirka 800 branta trappsteg. Det tas även ut en avgift för de som önskar ta sig upp. Räkna med att följas av försäljare av souvenirer och drycker längs med klättringen. Namnet beror på hålets likhet med en måne och på samma sätt kan man uppleva den i mer eller mindre fullt läge beroende på vinkel.

Risterrasser

Förbered dig på kringlande serpentinvägar med chaufförer som gasar på och gärna kör om när man som svensk turist sitter och bromsar med fötterna i golvet. Det finns gott om vackra vyer längs vägen och utflykten är väl värd att göra när man befinner sig i Yangshuo. Det tar några timmar att resa med buss och det kan vara ett äventyr i sig, väl framme är vyerna över dessa fantastiska risterrasser fascinerande.

På vägen upp stannar man oftast till vid Haunglo by där de vill att man betalar en peng för att gå in och se en show som utförs av kvinnor ifrån Yao minoriteten. Lite för turistanpassat och inte fullt så genuint för vår smak, men är man intresserad av att få se dessa kvinnor med sitt långa hår har man här möjlighet till detta.
Väljer man att stå över är det ett fint tillfälle att sträcka lite på benen, ta en promenad över den smala och vajiga bron över vattnet och njuta av naturen.

Efter ytterligare transport når man det slutliga målet. Från bussen får man gå uppåt en bit till den lilla byn Pingán som livnär sig på arbetet i risterrasserna och naturligtvis turismen. Ett bra tillfälle att stanna om man är sugen på lunch, men glöm inte att det är de fantastiska vyerna en bit högre upp som är målet. Gå de smala stigarna uppför och njut av olika utsiktsplatser som ger olika vyer över de mäktiga fälten.

Utsikt från kalkstensklippa

Precis intill Snow Lion Resort ligger en klippa väl värd att klättra upp för.

Mer från Yangshuo

Yangshou Water Impression Show, Kina

Nöjesliv i Yangshuo

Impressions Liu Sanjie, The LiJang Natural Landscape Theatre, Yangshuo En fantastisk ljusshow utförd på vatten av lokalbefolkningen i Yangshuo.

Läs mer »
Yangshou Water Impression Show, Kina

Restauranger i Yangshuo

Cloud 9 restaurant Denna charmiga restaurang på West Street är känd för sina hot pots och sina lokala rätter. Trevlig personal och trevlig omgivning. Varför

Läs mer »
Yangshou Water Impression Show, Kina

Hotell i Yangshuo

Snow Lion Resort Strax utanför Yangshuo ligger Snow Lion Resort. Hotellet drivs av William och Linda som med hjälp av flera anställda skapar en gästvänlig

Läs mer »
Yangshou Water Impression Show, Kina

Video Yangshuo

Vacker natur längs Li floden i Yangshuo, Kina Video från en resa på bambuflotte i Yangshuo, Kina. Naturen består av speciellt formade berg, helt bevuxna

Läs mer »
Yangshou Water Impression Show, Kina

Yangshuo

På den kinesiska landsbygden i Guangxi Provinsen ligger Yangshou. Staden ligger utmed Li floden som kantas av ett vackert grönt landskap med speciella kalkstensberg. På floden fiskar man med hjälp av fåglar från bambu flotte.

Läs mer »

Yangshuo reseskildringar

Travel in the middle kingdom, China

Kina - Rundresa i mittens rike

Beijing runt och dag på Kinesiska muren, jättepandor i Chengdu, fantastiska landskap i Yangshuo och skyskrapor i Shanghai