Inspiration to exploration

Auckland skyline, Nya Zeeland

Auckland

Auckland är Nya Zeelands största stad och ligger vid norra kusten på nordön. De flesta internationella flyg ankommer till Aucklands flygplats. Med sitt läge vid kusten lockar den många segeltävlingar till att inkludera stopp i Auckland t.ex. Americas Cup och Volvo Ocean Race.

Auckland är Nya Zeelands största stad och ligger vid norra kusten på nordön. De flesta internationella flyg ankommer till Aucklands flygplats. Med sitt läge vid kusten lockar den många segeltävlingar till att inkludera stopp i Auckland t.ex. Americas Cup och Volvo Ocean Race.

The Sky Tower, det höga TV-tornet mitt i staden, är något av en ikon och lockar många besökare. Området runt om tornet har många restauranger och är trevligt att besöka på kvällar.

Ta sig till Auckland

Flyg

Aucklands internationella flygplats ligger 21 km söder om Auckland.

Auckland International Airport

Airport Code: AKL
Adress: Auckland International Airport, PO Box 73-020, Auckland, New Zealand
Telefon: (0)9 275 0789
Fax: (0)9 275 5835
» www.auckland-airport.co.nz

Till och från flygplatsen

Taxi och shuttlebussar finns utanför flygplatsen. Airbus kör från flygplatsen till stadskärnan med avfärd ifrån flygplatsen mellan klockan 04.40 och 21.00. Ifrån stan till flygplatsen kör bussen mellan klockan 06.20 och 22.00. I båda sträckorna går bussarna var 20:e minut dagtid och var 30:e minut kvällstid.

Reseskildringar Auckland

Fler städer i Nya Zeeland

Queenstown, Nya Zeeland

Queenstown

Huvudstad för äventyr i Nya Zeeland och platsen för världen första kommersiella bungy-jump. Queenstown ligger vackert utmed Lake Wakapitu med the Remarkable bergskedja med snöklädda

Läs mer »
Nelson, Nya Zeeland

Nelson

Längs norra kusten på sydön ligger trevliga Nelson. Utmed stadens ytterkant följer vackra sandstrand. Staden kan vara ett bra stopp när man planerar en tidig

Läs mer »
Milford Sound, Nya Zeeland

Milford Sound

Milford Sound är en av Nya Zeelands mest populära destinationer. Den vackra fjorden ligger på sydvästra delen av Nya Zeelands syd ö.

Läs mer »
Val i Kaikoura, Nya Zeeland

Kaikoura

Kaikoura på nordöstra kusten är kanske det bästa stället i Nya Zeeland för att åka på valsafari.

Läs mer »
Fox Glaciär, Nya Zeeland

Fox Glaciär

Fox Glaciär är vackert belägen på Mount Cook i sydvästra Nya Zeeland och man tar en sk Helihike upp till Glaciären, dvs man åker helikopter upp för att ta en vandring på isen.

Läs mer »
Dunedin och Otago Peninsula, Nya Zeeland

Dunedin

Dunedin ligger i södra delarna av sydön av Nya Zeeland och kan bland annat skryta med ett fantastiskt djur liv på Otago Peninsula med pingviner och albatross. Bland de övriga sevärdheterna är en gammal fin tågstation.

Läs mer »

Liknande Resmål

Seattle skyline, USA

Seattle

Seattle, eller Emerald City som det kallas, i nordvästra USA ligger vackert utmed vackra Puget Sound och staden har även många vackra sjöar. Vid klara dagar kan man se vackra Rainer Mountain söder om staden som skvallrar om närheten till vacker natur.

Read More »
Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Read More »