Auckland skyline, Nya Zeeland

Sightseeing i Auckland

Sky Tower

Svår att missa med sina 328 meter. Sky Tower i Auckland är det högsta tornet på jordens södra hemisfär. Härifrån kan man se mer än 80 km i vardera riktning.
Skytower har öppet dagligen från 08.30.

Adress: Corner Federal and Victoria Streets, Auckland
Telefon: 09 363 6422
Email: skytower@skycity.co.nz
» skycity.co.nz

Kelly Tarltons, Auckland

Här finns bland annat pingviner och ett jätteakvarium som man åker igenom på ett rullband. Värt ett besök om man har tid över i Auckland.

Adress: 23 Tamaki Drive, Orakei, Auckland
Telefon: – 64 9 528 0603
» www.kellytarltons.co.nz

Great Barrier Island

Från Auckland är du endast 30 minuter med flyg ifrån Great Barrier Island. Tar du båten tar det fyra timmar. Här möts du av en otrolig naturupplevelse och för den äventyrliga finns massor att göra.
Aucklands turistbyrå har lanserat en webbsida för Great Barrier Island. Planera din resa eller njut bara av vackra bilder och miljöer.

» www.greatbarriernz.com

» www.greatbarrierislandtourism.co.nz/

» https://www.greatbarrier.co.nz/

Waitomo Glowworm Caves

3 timmars bilväg ifrån Auckland ligger dessa kalkstensgrottor där man kan se självlysande maskar. Ta en tur med båt in för att uppleva vackra grottor och sist men absolut inte minst, då det är den största attraktionen, det mörka området som fylls upp av självlysande maskar.

» www.waitomocaves.co.nz

Mer från Auckland

Auckland skyline, Nya Zeeland

Restauranger i Auckland

Cafe Midnight Express Restaurangens specialitet ar österländska maträtter. Otroligt gott och elegant serverat. Adress: 59 Victoria St, CBD Telefon: 09-303 0312 » Cafe Midnight Express

Läs mer »
Auckland skyline, Nya Zeeland

Auckland

Auckland är Nya Zeelands största stad och ligger vid norra kusten på nordön. De flesta internationella flyg ankommer till Aucklands flygplats. Med sitt läge vid kusten lockar den många segeltävlingar till att inkludera stopp i Auckland t.ex. Americas Cup och Volvo Ocean Race.

Läs mer »

Auckland reseskildringar