Inspiration to exploration

Under Safari i Kenya, från Meru via Lake Nakuru till Masai Mara

Afrika

Länder i Afrika

Masai Mara Elephant, Kenya

Kenya

Kenya ligger längst Afrikas östkust och är kanske ett av de bästa länderna att besöka för en stor safari upplevelse. Mest kända parken är Masai Mara som gränsar till Tanzanias Serengeti.

Läs mer »
Marocco, Ceuta

Marocko

Endast en kort färjetur skiljer södra Europa från norra Afrika vid Gibraltar sundet. Tanger är en myllrande stad med fantastiska marknad längs små trånga gränder.

Läs mer »
La Digue Palm trees, Seychelles

Seychellerna

Norr om Madagaskar, utanför Afrikas kust ligger över 100 öar utslängda i Indiska Oceanen och tillsammans bildar de det lilla öväldet Seychellerna. Mahe är huvudön med huvudstaden Victoria, Praslin har bland annat en stor nationalpark och La Digue kan skryta med en av världens mest fotograferade stränder.

Läs mer »
Header Sydafrika, Franschhoek Valley

Sydafrika

Sydafrika är ett land av kontraster, från öken i norra Kap provinsen, till bördiga jord i söder och fantastiska berglandskap i nordöst. Vilda djur, storslagen natur, vackra vingårdar och stora städer, Sydafrika har något för alla.

Läs mer »
Kvinnor skördar sjögräs

Tanzania

Serengeti världens kanske mest kända nationalpark, Kilimanjaro Afrikas mest kända berg samt Zanzibar, den mytomspunna kryddön är kanske mer än tillräckligt för att locka massor av turister till Tanzania.

Läs mer »

Reseskildringar Afrika

Under Safari i Kenya, från Meru via Lake Nakuru till Masai Mara

Safari bland vilda djur i Kenya

På safari bland vilda djur i Kenya med start i Meru nordväst om Mt Kenya, Lake Nakuru vid Menengai kratern och Masai Mara med avslut via Rift Valley till Nairobi

La Digue, Seychelles

Seychellerna - Indiska Oceanens pärla

Resa till Seychellerna med dagar i Mahé och huvudstaden Victoria, La Digue med en av världens finaste stränder Anse Source D'Argent samt ön Praslin och dess stränder


La Digue, Seychelles

Underbara stränder på Seychellerna

Resa till Seychellerna med besök till mysiga La Digue med sina fantastiska stränder Grand Anse och Petit Anse samt Anse Source D’Argent med start och avslut i Victoria

Elephants in Maasai Mara, Kenya

Petite Anse på La Digue, Seychelles

Camps Bay söder om Kapstaden, Sydafrika