Under Safari i Kenya, från Meru via Lake Nakuru till Masai Mara

Safari bland vilda djur i Kenya

På safari bland vilda djur i Kenya med start i Meru nordväst om Mt Kenya, Lake Nakuru vid Menengai kratern och Masai Mara med avslut via Rift Valley till Nairobi

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Masaj i en enkel by längs vägen till Nairobi, Kenya

Nairobi, Kenyas huvudstad

Innan vi lämnar Masai Mara får vi uppleva en jakt med världens snabbaste djur, Geparden. En lång bilresa via staden Narok och längs Rift Valley för att slutligen rulla in i Nairobi. Vi gör ett kort besök i centrum på eftermiddagen och slutar kvällen på trevlig restaurang.

Läs mer »
Elefanthanar slåss med sina betar i Masai Mara, Kenya

Masai Mara dag och natt

En fantastisk safari i Kenyas mest kända national park Masai Mara bjuder på stora naturupplevelser och närkontakt med bland annat Elefanter, Flodhästar, Krokodiler, Lejon och Geparder. Eftermiddagen stannar vi på JK Mara Camp för att på kvällen åka på nattsafari.

Läs mer »
Närkontakt med Elefant i Masai Mara, Kenya

Safari i Masai Mara

Vi lämnar trevliga Maili Saba vid kratern och Lake Nakuru bakom oss för att åka mot den mest kända nationalparken i Kenya, Masai Mara. Efter många timmar av afrikansk massage och snake driving når vi JK Mara Camp. Vi installerar oss för att sedan ge oss av på vår första safari i Mara med bland annat ett närgånget möte med en stor hjord elefanter.

Läs mer »
En lejon flock dricker vatten vid Lake Nakuru, Kenya

Vackra landskap och vilda djur i Lake Nakuru

Lake Nakuru erbjuder stora naturupplevelser och ett sprudlande djurliv bl a babianer, flamingos, noshörning, giraff och zebra. Mot safarins slut möter vi djurens konung; lejon i en stor flock. Kvällen avslutas på mysiga Maili Saba vid Menengai kratern.

Läs mer »
Vackra Maili Saba Camp vid kanten till Menengai kratern i Nakuru Kenya

Från Meru till Menengai kratern

Vi tar oss söderut förbi Mount Kenya och passerar ekvatorn. Efter många timmar på små vägar når vi Maili Saba Camp strax utanför Nakuru. Under eftermiddagen går vi på trekk ner i Menengai kratern och har en fin kväll på campen.

Läs mer »
Giraffer i Meru National Park, Kenya

Safari i Meru, Kenya

Möte med vilda djur och vackra natur upplevelser i Meru National Park norr om Mt Kenya. Vi fick närkontakt med fyra av the Big Five; noshörning, elefant, buffel och djurens konung, lejon.

Läs mer »
Flygresa mot Afrikas savanner och en stor upplevelse i Kenya

Med sikte på Afrikas savanner

Det är första riktiga Afrika resan – Marocko och Seychellerna ses kanske inte som afrika på samma vis – och det är med spänning vi ser fram emot resan. Den börjar i en taxi till Landvetter, med flyg via Amsterdam som sedan landar i Nairobi.

Läs mer »

Relaterade Videos

Elefanter i Maasai Mara

Giraffer i Meru National Park, Kenya

Noshörningar i Meru National Park

Lejon familj med små ungar i Masai Mara