Perth Panorama, Australien

Perth

Perth är huvudstad i Western Australia, Australiens största stat. Perth har många fina stränder, en av världens största parker med växter från hela landet och ett stort område med trevliga restauranger i Northbridge som är något av stadens nöjesområde. Perth är också utgångspunkt för resor längs Australiens västra kust.

Perth är huvudstad i Western Australia, Australiens största stat. Denna östra del av landet får inte alls lika mycket besökare som den västra, trots att det finns massor att se och uppleva här längs västa kusten. Swan River rinner söderut genom Perth och ut i Indiska Oceanen vid Fremantle. Perth har många fina stränder, en av världens största parker med växter från hela landet och ett stort område med trevliga restauranger i Northbridge som är något av stadens nöjesområde.

Perth är också utgångspunkt för resor längs Australiens västra kust. Söderut finns bland annat Margaret River med trevliga vingårdar och norrut en mängd fantastiska naturupplevelser i bland annat Karijini Nationalpark och kanske en av världens bästa snorkel och dykupplevelser i Ningaloo Marine Park.

Bästa tid för besök

Perth är mycket hett i Januari och Februari, ofta en bra bit över 30 grader. Om du inte gillar den typen av hetta kan april eller oktober vara lämplig period med behaglig värme, om än med något mer regn. Maj till Augusti är svalt, speciellt på nätterna när de sjunger under 10 grader, men framför allt regnar det mycket.

Ta sig till Perth

Flyg

Perth flygplats ligger cirka 12 km nordöst om Perth centrum.

Perth Airport

Airport Code: PER
Adress: PO Box 6, Cloverdale, WA 6985, Australia
Telefon: (08) 9478 8888
» www.perthairport.com

Till och från flygplatsen

Taxi

Det är lättast att ta sig in till stan med taxi.

Att ta sig runt i stan

CAT – Central Area Transit – erbjuder kostnadsfria bussturer i centrala Perth.
CAT bussarna i Perth

För att snabbt ta sig lite längre sträckor finns ett antal linjer med snabbtåg.
Transperth tåglinjer i Perth

Det finns några färjelinjer som går från Barrack St Jetty till bl a Mends St Jetty med Transperth eller den längre sträckan på Swan River ut till Fremantle och vidare till Rottnest.
Fremantle och till Rottnest Island vilka ger till fälle att se Perth
Rottnest Express färjan till Rottnest

Shopping i Perth

Murray Street

En av Perths shoppinggator mitt i centrum av staden har mängder av butiker

Öppettider

Butikerna i Perth har öppet 09 till 17 måndag till lördag, vissa i centrum har öppet även söndagar men öppnar då något senare. På fredagar har butikerna i centrum kvällsöppet till 21.

Säkerhet

Centrala Perth är mycket tryggt för turister, dock bör man iakta lite extra försiktigthet kring nöjesgatorna i Northbridge på kvällarna och framför allt runt helger.

Reseskildringar Perth

Australia runt 2008, Lasse fotograferar The Olgas aka Kata Tjuta

Australien runt

En rundresa med stopp i Perth på västkusten, Ayers Rock i det röda hjärtat, den tropiska staden Cairns, Port Douglas, Whitsundays och förstås Sydney

Kings Park, Perth

Cottesloe Beach, Perth Australia

Båtresa från Perth till Rottnest

Fler städer i Australien

Blue Mountains, Australien

Katoomba (Blue Mountains)

En kort bilresa från Sydney ligger ett storslaget berglandskap med vacker natur. Oljor från eukalyptusträden avdunstar och skapar ett blå dis som ofta förekommer. Vid klipporna längs den stora dalen finns flera vackra vattenfall.

Läs mer »
Fremantle, Western Australia

Fremantle

Fremantle är en trevlig liten stad söder om Perth i Western Australia. Denna lilla pärla är vackert beläget vid Swan Rivers mynning och väl värt ett besök. Freo, som den ofta kallas, attraherar kreativa personer. I det lilla centrumet finns många fina restauranger och barer som lockar till besök.

Läs mer »
Dunk Island Pool and Ocean, Australien

Dunk Island

Strax utanför Mission Beach ligger den vackra lilla ön Dunk Island. En vacker strand och palmer ramar in en tropisk djungel med vacker grönska och inslag av djurliv.

Läs mer »
Port Douglas, Australien

Port Douglas

På en udde i Norra Queensland ligger en mysig liten stad och staden lockar de som vill njuta av lata dagar bland grönskan. Det lilla centrumet har gott om trevliga restauranger och serveringar för mysiga middagar på kvällarna.

Läs mer »
Darwin River, Australien

Darwin

Mitt på norra kusten i Northern Territory ligger Darwin som är en vanlig utgångspunkt för besök i Litchfield och Kakadu National Park. Staden spelar en central roll i filmeposet Australia tillsammans med närliggande området Kimberly.

Läs mer »
En sköldpadda i Stora Barriärrevet vid Cape Tribulation, Australien

Cape Tribulation

Norr om Cairns ligger Cape Tribulation med tät regnskog som växer längs stranden vid det stora Barriärrevet. En kort båtresa räcker för att nå färgrik korall med massor av vackra fiskar och havssköldpaddor som svävar fram i vattnet.

Läs mer »

Liknande Resmål

Seattle skyline, USA

Seattle

Seattle, eller Emerald City som det kallas, i nordvästra USA ligger vackert utmed vackra Puget Sound och staden har även många vackra sjöar. Vid klara dagar kan man se vackra Rainer Mountain söder om staden som skvallrar om närheten till vacker natur.

Read More »
Niagara Falls, Canada

Niagara Falls

Nordamerikas mest kända vattenfall ligger på gränsen mellan Kanada och USA. Den bästa utsikten över båda av de stora fallen får man från Niagra Falls på den Kanadensiska sidan. Vattenfallen är vackrast på dagen i solsken, men ljusspelet i olika färger som sker på kvällen är också en upplevelse.

Read More »