Perth

Perth är huvudstad i Western Australia, Australiens största stat. Denna östra del av landet får inte alls lika mycket besökare som den västra, trots att det finns massor att se och uppleva här längs västa kusten. Swan River rinner söderut genom Perth och ut i Indiska Oceanen vid Fremantle. Perth har många fina stränder, en av världens största parker med växter från hela landet och ett stort område med trevliga restauranger i Northbridge som är något av stadens nöjesområde.

Perth är också utgångspunkt för resor längs Australiens västra kust. Söderut finns bland annat Margaret River med trevliga vingårdar och norrut en mängd fantastiska naturupplevelser i bland annat Karijini Nationalpark och kanske en av världens bästa snorkel och dykupplevelser i Ningaloo Marine Park.

Bästa tid för besök

Perth är mycket hett i Januari och Februari, ofta en bra bit över 30 grader. Om du inte gillar den typen av hetta kan april eller oktober vara lämplig period med behaglig värme, om än med något mer regn. Maj till Augusti är svalt, speciellt på nätterna när de sjunger under 10 grader, men framför allt regnar det mycket.

Att ta sig runt i stan

CAT – Central Area Transit – erbjuder kostnadsfria bussturer i centrala Perth.
CAT bussarna i Perth

För att snabbt ta sig lite längre sträckor finns ett antal linjer med snabbtåg.
Transperth tåglinjer i Perth

Det finns några färjelinjer som går från Barrack St Jetty till bl a Mends St Jetty med Transperth eller den längre sträckan på Swan River ut till Fremantle och vidare till Rottnest.
Fremantle och till Rottnest Island vilka ger till fälle att se Perth
Rottnest Express färjan till Rottnest

Öppettider

Butikerna i Perth har öppet 09 till 17 måndag till lördag, vissa i centrum har öppet även söndagar men öppnar då något senare. På fredagar har butikerna i centrum kvällsöppet till 21.

Säkerhet

Centrala Perth är mycket tryggt för turister, dock bör man iakta lite extra försiktigthet kring nöjesgatorna i Northbridge på kvällarna och framför allt runt helger.


Kings Park, Perth

Cottesloe Beach, Perth Australia

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *