Manaus

Hjärtat av Amazonas och huvudstad i delstaten. Denna utgångspunkt för de flesta utflykter till Amazonas djungel är full av liv vid hamnen när båtar lastas av passagerare och på med proviant från de närliggande marknaderna. Dessutom kan staden skryta med en av de mer exotiska operahusen i världen, den färgstarka Teatro Amazonas.

Bästa tid att besöka Manaus

Staden Manaus är en ganska smutsig stad. Många stannar till här enbart som ett stop på vägen till Amazonas. Från december till maj är det regnperiod och man får räkna med rejäla regnskurar någon gång per dag. Floden skiftar från 10 till 14 meter från högvatten perioden som är mars till juli, till lågvatten perioden som är mellan augusti och februari.

Ta sig runt i Manaus

Befolkningen kör vilt och att hyra bil rekommenderas inte. Publik transport är väldigt oorganiserat. Det bästa är att transportera sig med taxi, även om det kostar lite mer.

Öppettider

Postkontoret på Rua Marcílio Dias 160 och Rua Marechal Deodoro 117 har båda öppet måndag – fredag 09.00 till 17.00, lördagar 08.00 till 12.00

Säkerhet

På grund av båtars turer mellan Manaus och Colombia kommer mer och mer droger in till Manaus. Det finns ingen etablerad säkerhetskontroll på båtarna eller vid landsgränsen.
Håll er ifrån slumområdena där droger är vanliga vilket bidrar till hög kriminalitet.

Undvik hamnen på kvällstid/nattetid.

Manaus i hjärtat av Amazonas, Brasilien

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *