Manaus, Brazil

Manaus

Hjärtat av Amazonas och huvudstad i delstaten. Denna utgångspunkt för de flesta utflykter till Amazonas djungel är full av liv vid hamnen när båtar lastas av passagerare och på med proviant från de närliggande marknaderna. Dessutom kan staden skryta med en av de mer exotiska operahusen i världen, den färgstarka Teatro Amazonas.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Hjärtat av Amazonas och huvudstad i delstaten. Denna utgångspunkt för de flesta utflykter till Amazonas djungel är full av liv vid hamnen när båtar lastas av passagerare och på med proviant från de närliggande marknaderna. Dessutom kan staden skryta med en av de mer exotiska operahusen i världen, den färgstarka Teatro Amazonas.

Bästa tid att besöka Manaus

Staden Manaus är en ganska smutsig stad. Många stannar till här enbart som ett stop på vägen till Amazonas. Från december till maj är det regnperiod och man får räkna med rejäla regnskurar någon gång per dag. Floden skiftar från 10 till 14 meter från högvatten perioden som är mars till juli, till lågvatten perioden som är mellan augusti och februari.

Ta sig till Manaus

Flyg

Manaus flygplats ligger 13 km norr om staden.

Manaus – Eduardo Gomes Int´l Airport

Adress: Manaus Airport, AM, Brazil, Av Santos Dumont 1350, Taruma, CEP 69092-090 Manaus AM
Telefon: -55 (0)92 234-6096, +55 (0)91 621-1212

Till och från flygplatsen

Bussar går från flygplatsen till Praca da Matriz till cirka kl 23.00.
Taxi kostar cirka 14 USD till stans centrum.

Ta sig runt i Manaus

Befolkningen kör vilt och att hyra bil rekommenderas inte. Publik transport är väldigt oorganiserat. Det bästa är att transportera sig med taxi, även om det kostar lite mer.

Öppettider

Postkontoret på Rua Marcílio Dias 160 och Rua Marechal Deodoro 117 har båda öppet måndag – fredag 09.00 till 17.00, lördagar 08.00 till 12.00

Säkerhet

På grund av båtars turer mellan Manaus och Colombia kommer mer och mer droger in till Manaus. Det finns ingen etablerad säkerhetskontroll på båtarna eller vid landsgränsen.
Håll er ifrån slumområdena där droger är vanliga vilket bidrar till hög kriminalitet.

Undvik hamnen på kvällstid/nattetid.

Reseskildringar Manaus

Manaus i hjärtat av Amazonas, Brasilien

Fler städer i Brasilien

Trancoso Village, Bahia Brazil

Trancoso

När de vackra folket från Rio och São Paulo skall ta semester i Brasilien är Trancoso en av de hetaste destinationerna. Det är mer en by än en stad och centrum ligger runt Quadrado, en slags öppen yta framför en liten kyrka. Hela byn Trancoso ligger på en höjd och nedanför ligger en lång sträcka med vacker vit sandstrand.

Läs mer »
São Paulo, Brasilien

São Paulo

Södra hemisfärens största stad sett till invånare är kanske en av de vanligaste platserna för ankomst från Europa. Om man inte åker vidare direkt är Paulista Avenue en av de populärare delarna av staden och här ligger trevlig shopping och uteliv. I centrum av São Paulo hittar man de äldsta delarna av staden, det högst huset och en trevlig park som ibland huserar marknader.

Läs mer »
Salvador, Bahia Brazil

Salvador

På kullerstenar förbi de färggranna husen vid Largo de Pelourinho via den gamla Lacerda hissen ner till den lägre stadsdelen med sin Mercado Modelo är Salvador full med Bahia kultur.

Läs mer »
Rio de Janeiro, Brazil

Rio De Janeiro

Staden vibrerar till salsa rytmer och karneval stämning. Vackra Cobacabana och Ipanema stränderna mitt i Rio. Överallt i staden ser man Corcovado med den kända Jesus statyn se ner över vackra Rio de Janeiro.

Läs mer »
Streets of Porto Seguro, Bahia Brazil

Porto Seguro

En av de större orterna i södra Bahia med egen flygplats gör det till en vanlig stopp på väg till andra destinationer i området. Staden har ett livligt kvällsliv med många trevliga restauranger och små butiker med konst och hantverk.

Läs mer »
Itacare in Bahia, Brazil

Itacaré

Längs Bahia kusten ligger staden som lockar massor av vågsurfare vilket också präglar många pousador och huvudgatan i Itacaré. Målet för dagen är undersköna stranden Praia da Prainha som kräver både buss och en lite promenad innan man når fram till. På kvällarna träffas man på någon av alla restauranger längs Rua Pedro Longo.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Header - Willemstad, Curacao

Willemstad

Huvudstaden i Curaçao delas av vatten vid Sint Anna bukten. Den gamla stadskärnan med de färgglada husen är en UNESCO World Heritage site

Read More »