Monte Viñas

Urbanisationen Monte Viñas skapades 1978 och ligger vackert beläget på en sluttning nedanför byn Manilva.

Bästa tiden att besöka Monte Viñas

Sommaren kan vara riktigt het, speciellt juli/augusti. Våren och hösten är mycket behagliga perioder att vara i området.
I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Vintern kan vara skön dagtid men kvällarna kan bli kalla och en del regn förekommer.

Att ta sig runt i Monte Viñas

Strosa gärna runt i den lilla pitoreska urbanisationen. Bland de 101 husen finns pittoreska små gångar, några små plazan och vackra planteringar. Bänkar finns utplacerade där man kan sitta och njuta av den vackra omgivningen.

Det finns två vägar upp till byn. Den ena är den branta backen där man parkerar bilarna. Den andra är trappor från områdets gemensamma pool som leder upp till byn.

Säkerhet

Generellt är det säkert i Manilva/Monte Viñas. En del inbrott har dock förekommit. Lås fönster och dörrar och lämna inte värdesaker framme i husen för insyn genom fönster.

3 kommentarer gällande “Monte Viñas

 1. Pelle Andel

  Hej! Vi är på jakt att hyra ett hus i Monte Vinas någon eller några veckor under perioden 10:e – 27:e augusti i år. Några tips på vart man kan vända sig?

  Mvh,
  Pelle

 2. Thomas Hellqvist

  hej
  vi ska semestra i Monte Vinas i somar och vi undrar om det är en trevlig by om det finns några trevliga resturanger bör man hyra bil hella tiden som man är där och om ni kan informera oss något som man bör veta för att få en lyckad semester.

  • Anki

   Hej Thomas,

   Monte Viñas är är urbanisation som ligger på en sluttning nedanför byn Manilva. Manilva är en genuin och trevlig spansk by. Jag har varit där i stort sätt alla somrar i drygt 25 år och sett byn förändras genom åren. Från att ha varit en ganska fattig by har byn successivt omvandlats till den by det är idag. Det är fortfarande en enkel by, men det byggs en del och byn håller på att byggas ut.
   Uppe i byn finns två små supermercados längst huvudgatan, men man hittar även mindre mercados på andra smågator. Ibland visar det sig ligga en liten butik bakom jalusier som man i första anblicken tror är ett vanligt hem.
   Det finns en bank, en post, ett apotek och en vårdcentral i byn. Varje fredag är det en mycket liten marknad uppe i byn (vid vårdcentralen). Här säljs dock mest blommor, grönsaker och kryddor. Jag rekommenderar hellre att åka till Esteponas söndagsmarknad som är varje söndag vid hamnen. Här säljs kläder, väskor, skor, skivor, smycken etc. Alltid hittar man något.

   Vad det gäller restauranger finns ett mycket litet utbud i Manilva by. Förr var det ett stort folkliv uppe i byns gator, men det har avtagit och fler åker till andra ställen. I Sabenillas finns flera trevliga restauranger vid strandpromenaden, i La Duquesa finns flera restauranger och jag kan rekommendera Restaurang Maques. Nedanför Monte Viñas (strax under bron) ligger Roman Oasis som också utvecklats från en liten restaurang till vad det är idag. Gott grillat i charmig miljö bland svavelkällorna!
   På vägen till Estepona finns en mycket trevlig restaurang på vänster sida, Venta La Choza.

   Jag rekommenderar er att hyra bil! Visst kan man ta sig runt till fots eller med buss, men det absolut bästa är att ha egen bil. Vi har flera år jämfört olika biluthyrningsfirmor men hyr främst från carjet, http://www.carjet.co.uk, där vi hittat förmånligast priser.

   Jag hade kunnat skriva mycket om Monte Viñas och Manilva med omgivning som ligger mig mycket varmt om hjärtat men jag avslutar här så får ni återkomma om ni har fler frågor eller vill ha fler tips.
   Titta gärna omkring här på LimeWave där vi har en hel del bilder, tips och reseskildringar från denna del av Spanien.

   Hälsningar,
   Anki
   http://www.limewave.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *