Inspiration to exploration

Jerez de la Frontera Alcazar, Spanien

Jerez, Tarifa & Manilva - spanska städer

Resa till Spanien med bl a besök i Jerez de la Frontera, valsafari i mysiga Tarifa samt lyxbutikerna och restauranger i Puerto Banús hamnområde

Sabinillas

Sol & bad

Under vår sista dag för den här sommaren i Monte Viñas njuter vi av strand, sol och bad i Sabinillas. På kvällen åker vi in till Estepona där vi hamnar på trevlig argentisk restaurang.

Läs mer »
Valsafari, Tarifa

Valsafari vid Gibraltar sundet

Det är en tidig morgon när vi lämnar Manilva för att åka till Tarifa där vi ger oss ut på Gibraltar sund för att se om vi har turen att se några valar eller späckhuggare. Några timmar senare återvänder vi blöta av saltvatten till fastlandet och spenderar några timmar i Tarifa stad.

Läs mer »
Fiesta de Santa Ana, Manilva

Fiesta!

En av årets festligaste dagar i Manilva, det är 26 juli och dagen att hylla byns helgon Santa Ana. Helgonet tas ut och färdas genom en procession genom byn, byborna klär upp sig och det är sång, musik och dans till tidiga morgontimmar.

Läs mer »
Kvällsliv i Puerto Banús

En dos av lyx och flärd

Efter några timmars sol och sköna bad i Sabinillas åker vi till Puerto Banús där vi strosar runt bland märkesbutiker och kollar in lyxyachtar och sportbilar längst med hamnstråket innan vi äter trerätters på restaurang El Rancho del Puerto.

Läs mer »
Manilva

Härligt slö dag

Efter gårdagens utflykt stannar vi denna dag hemma i Monte Viñas, strosar runt i vår lilla by. Åker och handlar för att njuta av en härlig grillkväll hemma i trädgården på kvällen.

Läs mer »
Alcazar, Jerez de la Frontera, Spanien

Sherryns hemstad

Vi åker inlands och spenderar dagen i Sherryns hemstad, strosar runt bland charmiga kullerstensgator, besöker kända Alcazar och avslutar kvällen på klassisk tapasrestaurang.

Läs mer »
Manilva

En så charmlig liten pittoresk by

Lugnet är påtagligt när vi strosar runt i Manilvas gator och gränder. Och hela dagen går i lugnets tecken. På kvällen tar vi oss till Sabinillas och njuter av god mat på trevlig restaurang utmed strandpromenaden.

Läs mer »
Estepona söndagsmarknad

Söndagsmarknad

Söndag och därmed tid för Esteponas söndagsmarknad i hamnen. Även på kvällen hamnar vi i Estepona, på en traditionell spansk restaurang äter vi middag på uteserveringen.

Läs mer »
Sabinillas strand

Strandliv

Det är vindstilla och solen lyser skarpt. Vi tar oss till Sabinillas strand och njuter av sol och bad. Senare på kvällen blir det grillning i trädgården i Monte Viñas.

Läs mer »
Puerto de la Duquesa, Spanien

Härtiginnans hamn

Efter några timmar i huset åker vi ner till La Duquesa vilket visar sig bli så trevligt att vi faktiskt stannar hela kvällen.

Läs mer »
Citron, citronträd

Lugn dag i solen

Det är en lugn och skön dag i Monte Viñas; vi ägnar oss åt lite trädgårdsarbete och njuter av solen och värmen. Dagen avslutas på trevliga restaurangen Venta la Choza.

Läs mer »
Manilva by i södra Spanien

Första dagen i Monte Viñas

Vår första dag i Monte Viñas och vi gör oss hemmastadda, plockar ut trädgårdsmöblerna, storhandlar och avslutar med grillning i trädgården under en härlig kväll.

Läs mer »
Karusell, Sabinillas

Viva España!

Äntligen är det dags för en efterlängtad sommarsemester i södra Europa. Via Barcelona flyger vi till Malaga och kör vidare ner mot Manilva och Monte Viñas för två sköna veckor i Spaniens sköna söder.

Läs mer »

Relaterade Videos

Fiesta de Santa Ana, Manilva, södra Spanien