Kvällsliv i Puerto Banús

En dos av lyx och flärd

Efter några timmars sol och sköna bad i Sabinillas åker vi till Puerto Banús där vi strosar runt bland märkesbutiker och kollar in lyxyachtar och sportbilar längst med hamnstråket innan vi äter trerätters på restaurang El Rancho del Puerto.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Inte ett moln fanns på himmeln när vi drog isär gardinerna i sovrummet.

Vi gick ner och förberedde frukost. I trädgården satte vi oss sedan under parasollen och njöt av frukosten. Ljudet av trädgårdsmästaren Augostin som klippte gräset i omgivningen och den härliga doft det gav var ännu mer avkopplande.

Frukost i trädgården

De senaste dagarnas av eget trädgårdsarbete hade resulterat i en del trädgårdsavfall. Lasse tog några vändor och kastade detta.

Trädgårdsarbete

Utanför dörren satt Augostins hund och tittade på oss. Vi satte oss en stund på huk och pratade med honom.

Augustins hund

Denna hund håller sig alltid i närheten av husse och efter en liten stund såg vi också Augostin vattna växter en bit därifrån. Han kom fram och pratade lite med oss.

Augustin

Stolt visade han några tricks hunden kunde, trots att han faktiskt hunnit bli hela tolv år nu. Visst ser man att han är lite till åren, men han lunkar lugnt efter sin husse. Och är husse en bit ifrån springer han glatt med skuttande steg emot honom. Härligt att se att han trots sin ålder fortfarande är så pass pigg.

Anki med Augustins hund

Vinden stod stilla och värmen var hög. Det var en perfekt eftermiddag för stranden.

Vi packade ihop oss och körde ner till Sabinillas strand där vi hittade en perfekt bit strand att lägga ner våra handdukar på.

Sabinillas strand

Det fläktade så där lagom skönt, inte för mycket så att sand blåste upp, utan alldeles perfekt för att hålla oss i lagom temperatur.
Som vanligt fanns det gott om spanjorer som lekte i vattnet eller spelade boll på stranden.

Sabinillas strand

Vattnet var klart och skönt. Vi var i flera gånger och badade eller strosade fram och tillbaka med fötterna i vattnet.

Klockan närmade sig sen eftermiddag men det var så skönt på stranden att det var svårt att lämna den. Vi låg kvar och njöt av solen medan vi satte planer för kvällen.

Sabinillas strand

Till slut fick vi dock vara nöjda för idag. Vi skakade av sanden från handdukarna och gick upp mot bilen för att köra tillbaka till huset.

Efter att ha duschat av oss salt och sand gjorde vi oss i ordning för att åter ge oss iväg. Planerna var att åka till fashionabla Puerto Banús.

Det tar cirka 40 minuter att köra från Monte Viñas och Manilva till Puerto Banús. Vi parkerade i parkeringsgaraget under torget i centrala Puerto Banús.

Puerto Banús

Uppe på torget var det full kommers som vanligt. Marknadsstånd står tätt och säljer allt ifrån kläder och smycken till prydnadssaker och möbler.

Barn hoppar i Puerto Banús

På torget finns aktiviteter för hela familjen. I ena delen fanns inhägnade studsmattor för mindre barn och något större anordning där något äldre barn kunde studsa högt upp i luften i gummibandsanordningar. Vissa verkade ha gjort det många gånger för och passade på att göra konster och kullerbyttor uppe i luften.

Gata, Puerto Banús

Vi lämnade dock torget och gick ner till hamnkvarteren i den del av Puerto Banús som lockas oss mer. Lyxbilarna som stod parkerade utmed gatorna fick uppmärksamhet av förbipasserande som alltid. Vissa bilar mer än andra, beroende på modell.

Ferrari, Puerto Banús

Det hade förändrats något sedan vi var här senast. Märkesbutikerna hade flyttat ner till hamnstråket och flera av restaurangerna hade bytt namn. De mest välkända pubarna som Salduba Pub fanns dock givetvis kvar.

Anki, Puerto Banús

Vi insåg att vi faktiskt kommit iväg tidigare än vi brukar när vi åker till Puerto Banús. Det var fortfarande relativt ljust, och vi passade på att strosa omkring och kolla in de exklusiva båtarna som lagt till.

Puerto Banús

För här i Puerto Banús är det jetset livet som lockar. Och kan man själv inte vara en del av det går man runt och kollar in de som kan. Här finns mängder av häftiga och ofta unika sportbilar och lyxiga båtar att beundra.

Puerto Banús

Skymningen började lägga sig vilket gav ett vackert sken på himmeln.
Folktätheten ökade något samtidigt.

Puerto Banús

Vi gick in i några av butikerna. Kollade in utbudet i Gucci, Chanel och Dior. Men som kanske tur var så var ingen av oss på jättestort shoppinghumör och vi nöjde oss korta butiksbesök för att sedan fortsätta strosa runt ute vid hamnstråket.

Puerto Banús

Restaurangutbudet är stort och det finns olika typer av inriktning beroende på vad man känner för. Restaurang El Rancho del Puerto lockade oss med sin något mer spansk-inriktade meny.

De hade erbjudande om tre rätters meny och vi hade svårt att låta bli då gazpacho fanns som alternativ bland förrätterna. Sagt och gjort, vi beställde in denna sagolika spanska förrätt för att sedan hugga in på oxfilé.

El Rancho del Puerto, Puerto Banús

Det var ett trevligt ställe, om än kanske något opersonligt. Personalen hade mycket att göra då flera stora sällskap kom in, vilket märktes och gjorde att servicen blev något sämre. Men det var god mat och uppfyllde våra förväntningar när man väljer en restaurang så här precis i turiststråket vid hamnen.

Lasse tog sorbé till efterrätt som serverades i högt glas till efterrätt medan Anki sin vana trogen tog en flan.

Puerto Banús

Nattlivet var på gång att ta fart när vi lämnade restaurangen. Affärerna var fortfarande öppna och vi gjorde ytterligare något kort besök.

Uniformsklädda poliser gjorde plats i folkmassorna utanför Salduba Pub så de lyxiga sportbilarna som var på väg genom vimlet kunde komma förbi.

Puerto Banús

Vi strosade åter bort mot torget där marknadsstånden nu blivit upplysta i den mörka kvällen.

Nere i parkeringshuset parkerade fortfarande bilar med folk som skulle göra Puerto Banús by night. Men vi var nöjda och satte oss i bilen för att återvända till Manilva.

Relaterade Sidor

Top - Monte Viñas, Manilva

Monte Viñas

Urbanisationen Monte Viñas skapades 1978 och ligger vackert beläget på en sluttning nedanför byn Manilva. I september är den omtalade vinfestivalen. En otrolig festival som byborna pratar om året om. Har du möjlighet att vara här vid denna period är det väl värt ett besök i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar