Manilva

En så charmlig liten pittoresk by

Lugnet är påtagligt när vi strosar runt i Manilvas gator och gränder. Och hela dagen går i lugnets tecken. På kvällen tar vi oss till Sabinillas och njuter av god mat på trevlig restaurang utmed strandpromenaden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ännu en riktigt ljuvlig och skön dag. Efter en lång frukost i trädgården slappade vi och läste våra böcker under parasollen i skuggan eller på solstolarna.

Anki läser i trädgården i Monte Viñas

Radion spelade spansk musik och det finns ett antal låtar som vi redan fastnat för. Kul att få uppslag om nya artister som kan vara värda att lyssna in sig mer på. Ibland tog vi paus ifrån böckerna och kollade funderade lite över växterna i trädgården. Vi har klippt något nästan varje dag, men tar det i etapper för att känna oss för hur mycket vi ska ta. Trädgården är verkligen fin nu. Det har växt så mycket och alla växter är fyllda av vackra blommor.

Blommor i trädgården i Monte Viñas

Den vita vackra dame de noche doftar underbart. Vi klippte den ytterligare något för att hindra den från att växa ut över plattorna.

Blommor i trädgården i Monte Viñas

Det var skönt att ta det lugnt i trädgården. Klockan började bli eftermiddag och vi satte igång kaffebryggaren för en fika. Anki hade svårt att släppa sin bok, och det var inte utan att Lasse blev ganska nyfiken på vad som hände med karaktären tillika shopaholic Rebecca Bloomwood när hon planerar sitt bröllop. En mycket rolig bok som varmt rekommenderas (liksom alla Sophie Kinsellas böcker)

Anki läser i trädgården i Monte Viñas

Vi bestämde för att ta en promenad i vår lilla by. Vi tog oss upp för backen och svängde vänster. Det var en klar dag och vi fick en fin vy över medelhavet. Hur ofta man än går här så stannar man alltid till och njuter av vyerna.

Utsikt ifrån Manilva

Det var som vanligt lugnt i byn. Om några dagar är det fiesta och i ena änden av gatan hade det påbörjats att bygga upp en scen. Men förutom det är det precis som vilken dag som helst i Manilva.

Manilva by

Vi svängde upp och gick in på huvudgatan. Vid Bar Castillo satt några spanjorer och tog en kopp kaffe. Vi slog oss ner och beställde in varsin San Miguel. Att bara sitta och insupa miljön och titta och lyssna på spanjorerna är ett sant nöje. Vi drack vår öl och pratade om livet de lever här i denna lilla spanska by.

Manilva by

Alla känner alla. En tant kommer förbi och hejar glatt på gubbarna som skojar med henne. En stund senare kommer hon åter och sätter sig då tillsammans med dem för en kopp kaffe. Livet känns så enkelt.

Vi reste oss och strosade vidare längst med gatan.

Manilva by

Lugnet var påtagligt. Vi gick förbi små ställen som visade sig vara små butiker eller barer. Ställen man knappast märker av om man inte känner till dem. Ibland hörde man en tv som står på bakom jalusierna.

Manilva by

Vid ett gathörn lekte två små pojkar med tegel som var rester från byggarbetare som arbetade med ett hus strax intill.

Vi gick ut ur byn och åter ner mot Monte Viñas.

Anki med Monte Viñas i bakgrunden

Vi tog trapporna ner och passerade områdets pool på väg till huset.

Resten av eftermiddagen gick i lugnets tecken. Vi vattnade i trädgården, lyssnade på radio och läste. Några timmar sedan åkte vi ner till Sabinillas.

Vi strosade runt vid strandpromenaden och tittade på kvällslivet. Många av restaurangernas uteserveringar var fullsatta, men vi hade ingen brådska. Efter att ha fundera över vilken restaurang vi kände för att tillbringa denna kväll på slog vi oss ner vid ett av de bord som precis blev ledigt på restaurang Miel.

Anki på restaurang Miel i Sabinillas

Snabbt fick vi in menyer och beställde in gott spanskt rödvin. Lasse funderade på vilken fiskrätt han skulle välja och bad vår servitör om råd som varmt rekommenderade en som också blev den Lasse beställde in. Ankis val föll på en fläskfilé rätt med champinjonsås. Ägarna av restaurangen kommer från Belgien vilket man främst märker då man beställer in en rätt med pommes då de serveras i pappstrutar som är så typiskt för Belgien.

Restaurang Miel i Sabinillas

Maten var god och servicen här är utomordentlig. Vår servitör tyckte det var kul att prata och blev glad att höra att Lasse gillade rätten han tipsat om. Fisken finns inte utanför denna kust utan kom ifrån Costa del Luz.

Restaurang Miel i Sabinillas

Det var en härlig kväll och skönt att sitta och njuta av havsbrisen, äta gott, sippa på ett glas rött och titta på folket som strosar upp och ner längst med Sabinillas strandpromenad. Samtidigt planerade vi lite för morgondagen, kanske kunde det passa att göra en utflykt. Mañana, mañana…här tar man varje dag som den kommer. Vi hade skapat lite lösa planer men brydde oss inte om att bestämma oss definitivt.

Sabinillas

Nöjda lämnade vi restaurangen. Strax intill satt några spanjorer och spelade tärningsspel. I kiosken intill stod en flicka på tå för att nå upp för att kunna peka på vilket godis hon ville köpa.

Själva strosade vi vidare en stund till innan vi lämnade Sabinillas och tog oss hem till Monte Viñas.

Relaterade Sidor

Fiesta de Santa Ana, Manilva 2011

Fiesta de Santa Ana, Manilva

Fiesta de Santa Ana, en spansk fest till helgonet Santa Ana, i lilla byn Manilva i Andalusien, södra Spain. Byns invånare klär upp sig i finaste kläderna och efter gudstjänsten tar de helgonfiguren från kyrkan och bär runt i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar