Manilva

Härligt slö dag

Efter gårdagens utflykt stannar vi denna dag hemma i Monte Viñas, strosar runt i vår lilla by. Åker och handlar för att njuta av en härlig grillkväll hemma i trädgården på kvällen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Palmblad

Dagen efter utflyktsdagen till Jerez brydde vi oss inte om att stressa upp. Vi tog en lugn och skön morgon. Himmeln var likt så många andra morgnar blå. Solen sken. Palmbladen vajade lugnt och stilla.

Palmblad

Kylens innehåll lockade inte allt för mycket. Vi bestämde oss för att gå upp en sväng till byn och passa på att äta frukost där

På Bar Castillo slog vi oss ned vid ett bord och beställde in cafe solo, juice och varsin bocadillo. Som vid flera andra tillfällen i byn fick vi underhållning i form av de spanska kvinnorna som ivrigt pratade, gestikulerade och skrattade.

Förmiddag på El Castillo i Manilva

Efter att ha fått i oss dagens första näring passade vi på att ta en promenad i denna genuina spanska by.

Manilva by

Det var ett stilla lugn som låg över byn. Några kvinnor passerade oss med matkassar och nickade, log och hälsade oss med ett buenas dias.

Manilva by

Efter att ha strosat några gator upp och ner I vår lilla by gick vi åter ut ifrån huvudgatan och ner på vägen som leder oss till Monte Viñas. Åter slogs vi av den underbara vyn över landskapen och medelhavet.

Monte Viñas

Hemma fortsatte lugnet. Vi hängde i trädgården, lyssnade på musik och läste. Ja, gjorde bara precis vad som föll oss in i stunden.

En stund senare fixade vi fika i trädgården.

Monte Viñas

Anki tog fram sekatören och klippte lite i trädgården. Annars fortsatte vi ett tag till i lugnets tecken.
Radion var hela tiden på och vi började fastna ordentligt för ett par av de spanska låtarna som flitigt spelades på de spanska radiostationerna.

Anki i trädgården i Monte Viñas

Vi bestämde oss för att grilla i trädgården och tog bilen och körde in till Estepona och Carrefour där vi passade på att köpa med oss lite grejor vi även vill ta med oss hem till Sverige. Vi har fortfarande flera dagar kvar men det är skönt att slippa handla sådant här dagen inpå avresa.

Anki efter att ha handlat på Carrefour

I backen lekte getterna och vi spanade in dem en stund innan vi bar in de nyinköpta varorna och fyllde kyl och frys.

Skymningen la sig och vi tog en kall öl i trädgården.

Grillkväll i huset i Monte Viñas

Grillen fylldes med kol och tändes, snart hade vi en fin glödbädd. Köttet marinerades inne i köket. Musiken spelade ifrån radion.

Grillkväll i huset i Monte Viñas

Det var en vindstilla kväll.

Lasse gick upp på taket och beundrade utsikten. Casares lyste som alltid upp som ett vacket pärlsmycket i bergen.

Casares sett från huset i Monte Viñas

På undervåningen förberedde Anki maten. Den fina oxbiten var färdigmarinerad och redo att läggas på grillen.

Grillkväll i huset i Monte Viñas

Som riktiga spanjorer blev det en sen middag, vilket ju passar oss perfekt. Grillad oxfilé, grillade tomater och friterade pommes. I trädgården en vindstilla kväll. Med en flaska gott spanskt rödvin. Det är inte svårt att bara koppla av och njuta allt man kan.

Grillkväll i huset i Monte Viñas

Vi åt och drack. Dukade av borde och satt sen ute i den spanska mörka natten, tittade upp mot den stjärnklara himeln som tydde på att morgondagen skulle bli lika fin.

Himeln sett ifrån Monte Viñas

Detta är paradiset!

Relaterade Sidor

Fiesta de Santa Ana, Manilva 2011

Fiesta de Santa Ana, Manilva

Fiesta de Santa Ana, en spansk fest till helgonet Santa Ana, i lilla byn Manilva i Andalusien, södra Spain. Byns invånare klär upp sig i finaste kläderna och efter gudstjänsten tar de helgonfiguren från kyrkan och bär runt i byn.

Läs mer och se bilder »

Relaterade reseskildringar