El Castillo, Tulum Mayaruiner, Mexiko

Tulum

De enda Mayaruinerna i världen som ligger vid ett hav ligger på en hög klippa vid karibiska havet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Det som kanske främst lockar besökare till Tulum är de långa vita stränderna där du sällan behöver trängas med andra soldyrkare och de små mysiga pousadorna som ligger utmed stränderna. Men Mayaruinerna är populära att besöka och en fin strand ligger direkt nedanför så det finns bra förutsättningar att kombinera.

Vägen ner till Playa Paraiso, Tulum

Ta sig till Tulum

Många flygbolag knyter ihop Cancun med resten av världen. Därifrån är det enkelt att ta en buss söderöver, då skall man inte ta den som går inom Cancun utan istället den som går via Playa del Carmen. När man är framme i byn Tulum tar man taxi från buss stationen till den Cabana man valt att bo på.

Tulum Airport

Airport Code: TUY

Att ta sig runt

Det finns två olika platser för taxibilar varav det ena är vid buss-stationen mitt i stan. Befinner du dig på hotellet och behöver ta en taxi in till stan är det lättaste att be personalen ringa efter en taxi.
Gör gärna upp med priset i förväg.

Säkerhet

Brottsligheten är låg. Inbrott i bilar är dock relativt vanligt, speciellt vid shoppingcentra eller shoppingstråk.
I turistområdena är man som turist oftast ganska trygg, men bör dock alltid vara vaksam. Lämna tex aldrig några värdesaker på stranden när du går i och badar.

Reseskildringar Tulum

Video från Paraiso, en vacker strand i Tulum, Mexiko

Video från Mayaruinerna utmed Tulums kust

Fler städer i Mexiko

San Cristobal de las casas Church, Mexico

San Cristóbal de las Casas

En stad med genuint mexikansk själ och kultur med mycket historik. San Cristobal är den största staden i den mexikanska staten Chiapas. De vackra kolonialhusen längs kullerstensgatorna i San Cristóbal de las Casas ramar in torget, Plaza de 31 Marzo, i hjärtat av staden vid den ikoniska Catedral de San Cristobal. Utanför ligger vackra landskap med stora vattenfall som bjuder till både äventyr och bad.

Läs mer »
Puerto Vallarta, Mexico

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta är en liten fiskeby som växt explosionsartat med turismen men där man fortfarande kan hitta en genuin mexikansk själ i den gamla stadsdelen av staden. Det finns flera trevliga stadsstränder, men de finaste stränderna hittar man strax utanför staden.

Läs mer »
Merida, Mexico

Mérida

Huvudstaden i Yucatán är en riktig Mexikansk storstad som inte formats av turismen utan av historien. Mérida grundades av konquisadorer på lämningarna av en Maya stad i mitten av 1500-talet och i centrum finns många gamla byggnader i kolonial stil.

Läs mer »
Isla Holbox, Mexico

Isla Holbox

En liten vacker ö längs norra Yucátan kusten, Isla Holbox. En båttur från närmaste stad på fastlandet tar dig till en lugn liten stad med gator av sand som endast golfbilar trafikerar och stranden aldrig är mer än några minuter bort.

Läs mer »
Cancun Night, Mexico

Cancún

Inkörsporten till Yucátan halvön har ibland fått en turistig profil beroende på alla hotell i turistzonen, men själva Cancún centro är inte alls lika turistanpassad och liknar mer andra mexikanska städer.

Läs mer »

Liknande Resmål

Topbild - gamla stan i Havanna, Kuba

Havanna

Rustika vackra miljöer, kolonialbyggnader, fina amerikanska bilar från 50-talet, inramat av palmer och till ett soundtrack av rumba och salsa.

Read More »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Dublin

Irländsk musik på en pub, det gamla biblioteket på Trinity College, shopping på Grafton, en promenad i St Stephen’s Green parken eller besök på Guinness bryggeri. Dublin har mycket att erbjuda!

Read More »
Top - Crystal Clear Ocean View, Turks & Caicos

Providenciales

De flesta turister som besöker Turks & Caicos besöker ön Providenciales, där de flesta hotell och resorter finns. Det är också på Providenciales som den långa vita Grace Bay Beach ligger längs norra kusten.

Read More »