Belgien

Det tvåspråkiga landet mitt i västra Europa, inklämt mellan Holland, Tyskland och Frankrike har flera trevliga städer och lätt att resa runt i. Landet har många delikatesser att erbjuda, allt från musslor i vitt vin med pommes frites, choklad till Trapistöl.
Belgien

Danmark

Nyhavn och ströget är kanske två av de sinnebilderna svenskar har av Danmark och deras hygge. Via bron från Malmö är det enklare än någonsin att nå vår trevliga danska granne.
Danmark

Frankrike

Frankrike är stor och har mycket att erbjuda från metropolen Paris, den trevliga landsbygden och från skidåkning i alperna till varma dagar kring Franska rivieran.
Frankrike

Gibraltar

Den mäktiga klippan med de berömda aporna längs söderut på Iberiska halvön ger en vacker utsikt till Afrika under klara dagar.
Gibraltar

Irland

The Emerald Isle, den smaragdgröna ön, bjuder på vackra miljöer, fantastisk musik, god dryck och mat och ofta trevliga möten med lokalbefolkning.
Irland

Island

Island är underbart. Nästan lite exotiskt. Även för oss nordbor, och det är inte utan att man fascineras över att detta land, som bara ligger 3 timmar bort med flyg, tillhör Skandinavien.
Island

Italien

Bella Italia, vart man än vänder sig i vackra Italien hör man historiens vingslag. När man tittat sig mätt på historia så finns så väl vackra stränder och utsökt matkultur.
Italien

Luxemburg

En mikrostat i Europa med gräns mot Belgien, Tyskland och Frankrike. Förutom en vacker huvudstad har landet en vacker landsbygd, inte minst Luxemburgska Ardennerna i nordvästra delen av landet.
Luxemburg

Monaco

Det lilla furstendömet längs Franska Rivieran med sitt berömda kasino, formel1 tävling igenom centrum och lyx och flärd i största allmänhet.
Monaco

Nederländerna

Vatten och kanaler, mysiga caféer, bra shopping och massvis med cyklar. Amsterdam är en mycket vacker och trevlig stad. Perfekt för en weekend resa!
Nederländerna

Portugal

Portugal blir ibland bortglömd på grund av sin granne på Iberiska halvön, men har massor av stora upplevelser och fantastisk kultur att erbjuda.
Portugal

Spanien

Tjurfäktning är fortfarande en populär underhållning bland spanjorerna. På väggar runt om i Estepona finner man färgstarka affischer som marknadsför nästa tillfälle och matadorerna som har en status som vilken rockstjärna som helst.
Spanien

Storbritannien

England, Wales, Nord Irland och Skottland utgör riksdelarna i Storbritannien som alla har vacker natur, fantastisk kultur och massor av historia. Huvudstaden London har förstås massor som lockar en förstagångs besökare.
Storbritannien

Tjeckien

Tjeckien och den fantastiska huvudstaden Prag är en underbar destination för en weekend. Gamla och nya stadsdelarna delas av den historiska Karlsbron.
Tjeckien

Tyskland

Tyskland i hjärtat av Europa lockar många turister med såväl natur och kultur från stad till landsbygd och ofta med spännande historia.
Tyskland