Inspiration to exploration

Menton, Frankrike

Europa

Länder i Europa

Atomium, Belgien

Belgien

Det tvåspråkiga landet mitt i västra Europa, inklämt mellan Holland, Tyskland och Frankrike har flera trevliga städer och lätt att resa runt i. Landet har många delikatesser att erbjuda, allt från musslor i vitt vin med pommes frites, choklad till Trapistöl.

Läs mer »
Danmark, hus i Nyhavn Köpenhamn

Danmark

Nyhavn och ströget är kanske två av de sinnebilderna svenskar har av Danmark och deras hygge. Via bron från Malmö är det enklare än någonsin att nå vår trevliga danska granne.

Läs mer »
France, Jeanne d'Arc

Frankrike

Frankrike är stor och har mycket att erbjuda från metropolen Paris, den trevliga landsbygden och från skidåkning i alperna till varma dagar kring Franska rivieran.

Läs mer »
Gibraltar, The Rock View

Gibraltar

Den mäktiga klippan med de berömda aporna längs söderut på Iberiska halvön ger en vacker utsikt till Afrika under klara dagar.

Läs mer »
Top - Nyårsfirande i Dublin

Irland

The Emerald Isle, den smaragdgröna ön, bjuder på vackra miljöer, fantastisk musik, god dryck och mat och ofta trevliga möten med lokalbefolkning.

Läs mer »
Magiska Thingvellir, Island

Island

Island är underbart. Nästan lite exotiskt. Även för oss nordbor, och det är inte utan att man fascineras över att detta land, som bara ligger 3 timmar bort med flyg, tillhör Skandinavien.

Läs mer »
Fontana di trevi, Italy

Italien

Bella Italia, vart man än vänder sig i vackra Italien hör man historiens vingslag. När man tittat sig mätt på historia så finns så väl vackra stränder och utsökt matkultur.

Läs mer »
Top - Esch-sur-Sûr, Luxemburg

Luxemburg

En mikrostat i Europa med gräns mot Belgien, Tyskland och Frankrike. Förutom en vacker huvudstad har landet en vacker landsbygd, inte minst Luxemburgska Ardennerna i nordvästra delen av landet.

Läs mer »
Monaco Evening

Monaco

Det lilla furstendömet längs Franska Rivieran med sitt berömda kasino, formel1 tävling igenom centrum och lyx och flärd i största allmänhet.

Läs mer »
Netherlands, Amsterdam Houses

Nederländerna

Vatten och kanaler, mysiga caféer, bra shopping och massvis med cyklar.
Amsterdam är en mycket vacker och trevlig stad. Perfekt för en weekend resa!

Läs mer »
Lissabon, Portugal

Portugal

Portugal blir ibland bortglömd på grund av sin granne på Iberiska halvön, men har massor av stora upplevelser och fantastisk kultur att erbjuda.

Läs mer »
Sabinillas strand, Spanien

Spanien

Tjurfäktning är fortfarande en populär underhållning bland spanjorerna. På väggar runt om i Estepona finner man färgstarka affischer som marknadsför nästa tillfälle och matadorerna som har en status som vilken rockstjärna som helst.

Läs mer »
Storbritannien, London taxi

Storbritannien

England, Wales, Nord Irland och Skottland utgör riksdelarna i Storbritannien som alla har vacker natur, fantastisk kultur och massor av historia. Huvudstaden London har förstås massor som lockar en förstagångs besökare.

Läs mer »
Prague Czech Republic

Tjeckien

Tjeckien och den fantastiska huvudstaden Prag är en underbar destination för en weekend. Gamla och nya stadsdelarna delas av den historiska Karlsbron.

Läs mer »
Tyskland

Tyskland

Tyskland i hjärtat av Europa lockar många turister med såväl natur och kultur från stad till landsbygd och ofta med spännande historia.

Läs mer »

Reseskildringar EuropaTop - Cathedral Glendalough Monastic City, Irelands Ancient East

Galway, Belfast och Dublin

En rundresa på gröna ön Irland vid årsskiftet med besök bl a Dublin och Glendalough i Wicklow och Killiney


London kväll, England

London weekend

En weekend i Englands huvudstad med bl a Les Miserables på Palace Theater och lunch på World Food Cafe vid Neal squareTop - Nyårsfirande i Dublin

Nyår i Dublin

Nyårsresa till Dublin som utforskar och upplever utbud och folkliv runt Temple Bar och Grafton Street


New Years in romantic Paris, France

Nyår i Paris

Nyårsweekend till Paris med besök i trevliga Saint-Germain, Axe historique via Champs-Élysée till Triumfbågen, kväll i Les Halles samt nyårsafton vid Eiffeltornet

Rom Nyårsafton 2004, Italien

Nyårsresa till Rom

Weekendresa till den eviga staden med besök till många av de kända platserna och där ett år avslutas vid Phanteon och nästa inleds i Trastevere

Reseskildring - Påsk i Andalusien 2017

Påsk i Andalusien - Semana Santa

Resa till Andalusien vid Semana Santa, påskveckan, med processioner och firande vid dess slut parallellt med sköna dagar på stranden


Rome Night, Italy

Rom & Sperlonga

Resa till historiska staden Rom bl a med besök till Colosseum, Forum Romanum, Piazza della Rotunda och Vatikanen samt förstås runt om i staden

Header - Spain Summer 2014

Sommar i södra Andalusien

Resa till södra Costa del Sol där dagarna spenderas i Manilva, Estepona, Sabinillas, Marbella och Monte Viñas samt en konsert med Ricky Martin

Estepona hamn, 2009

Vackra södra Andalusien i Spanien

Resa till Manilva i södra Spanien med dagar i Monte Viñas, Manilva,  Estepona som bjuder på två marknader och stranden i Sabinillas


Manilva utsikt, Spanien

Costa del Sol och Gibraltar

Resa till Costa del Sol med dagar i Manilva, Sabinillas och Estepona samt utflykter till Gibraltar klippan och till mysiga Tarifa vid Costa del Luz

Stjärnklar vinternatt, Island 2012

Vinterresa till ett snöklätt Island

Resa till Island med bas i Reykjavik och utflykter till Tingvalla, Geysir och Gullfoss, dag i varma vattnet vid Blå Lagunen och vandring på Sólheimajökull glaciär

Lissabon, Portugal

Weekend i Lissabon, Portugal

Weekend i Portugals huvudstad Lissabon med besök i bl a Restauradores,  Baix, Bairro Alto och Belém med sitt ikoniska Torre de Belem samt Oriente med Parque Das Nacoes.


Manorola Cinque Terre, Italy

Weekend i Bergamo, Cinque Terre och Parma

Rundresa till Bergamo, med stadsdelar Città Alta och Città bassa, vidare till Cinque Terre med byarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia,  Manarola och Riomaggiore samt besök i Parma

Mont Saint Michel i Normandiet, Frankrike

Luxembourg stad

Flamenco dans i Manilva, Spanien