Gibraltar, The Rock View

Gibraltar

Den mäktiga klippan med de berömda aporna längs söderut på Iberiska halvön ger en vacker utsikt till Afrika under klara dagar.

Den mäktiga klippan med de berömda aporna ger en vacker utsikt till Afrika under klara dagar.

Ta sig till Gibraltar

Flyg

Det går att flyga till Gibraltar även om de flesta tar sig dit ifrån södra Spanien. Dagliga flygturer går dock till och från London och Luton. Flygplatsen ligger cirka 2 km från stadskärnan. Varje gång ett flyg kommer eller ska lyfta fälls bommar ner för biltrafik och fotgängare som annars passerar flygfältet på vägen mellan landsgränsen och stadskärnan.

Gibraltar Airport

Adress: Gibraltar Airport, Gibraltar, North Front Airport, Winston Churchill Avenue
Telefon: +350 73026
Fax: +350 73925

Buss

Det går inga bussar till Gibraltar men buss-stationen i La Linea (spanska sidan) ligger enbart 5 minuters gångavstånd ifrån gränsen.

Bil

Kör du bil är det bästa att parkera bilen på den spanska sidan och promenera in till Gibraltar. Och för allt i världen – glöm inte passet!!

Sightseeing

Apor

Det finns många myter om hur aporna kommit till Gibraltar. Man säger också att den dagen aporna lämnar Gibraltar är också den dagen som engelsmännen försvinner och Gibraltar kommer tillhöra Spanien. Det finns cirka 300 apor på Gibraltarklippan.

Aporna sägs bli mycket väl omhändertagna. Myndigheterna håller kontroll på alla apor och varje födsel registreras och de nyfödda får egna namn.

Restauranger

På Gibraltar är den största delen av befolkningen av brittisk härkomst vilket också märks på maten.

Gibraltar erbjuder en mängd engelska pubar med traditionell man så som tex fish and chips. Men här finns även ett antal finare restauranger för den som så önskar.

Städer i Gibraltar

Reseskildringar Gibraltar

Manilva utsikt, Spanien

Costa del Sol och Gibraltar

Resa till Costa del Sol med dagar i Manilva, Sabinillas och Estepona samt utflykter till Gibraltar klippan och till mysiga Tarifa vid Costa del Luz

Liknande Resmål