Antigua

Kullerstensgator leder längs färggranna byggnader in mot centrum av staden och dess stora torg. Rykande vulkaner ligger i ett pärlband runt den lugna och mysiga Antigua. Stadens färggranna kolonialbyggnader bjuder bland annat på mycket mysiga restauranger.

Bästa tid att besöka Antigua

November till Maj är sommarperiod med minst regn och ger en behaglig temperatur i större delarna av Guatemala. Högsäsong är jul, nyår och påsk då det både är mycket turism och många av invånarna reser runt för att träffas. Just Antigua är populär för språkstudier och får många som besöker för just detta från juni till augusti.

Att ta sig runt i Antigua

Antigua har en liten och kompakt kärna och man går lätt runt i staden. Dessutom är många av vägarna små och enkelriktade så ibland får bilar köra onödiga omvägar för att ta sig fram.

Öppettider

Öppettider i staden varierar så man bör kolla om man tänkt att besöka någon speciell affär. Många har öppet till 19.00, men det varierar en del.

Säkerhet

Inne i staden är säkerheten stor, som vanligt kan man tänka sig för med pengar och mörka gränder men det är som på de flesta platser i världen.

När det gäller besök vid utsiktsplatsen Cerro de la Cruz har det skett rån där för några år sedan och sedan dess rekomenderas turister att gå upp i följe med den lokala turistpolisen. Detta sker två gånger per dag, en gång vid 10.00 och en gång 15.00. Det är kostnadsfritt och utgår från en polisstation mitt i staden.

This post is also available in: Engelska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *